Støre-regjeringen er ekstremt fiksert på kjønn og seksualitet. Kjønnslig lyst og ulyst som hører privatlivet til, blir nå omgjort til prioritert offentlig politikk.

Fredag la Regjeringen frem et lovforslag med forbud mot konverteringsterapi – et fremmedord for hjelp til å endre seksuell orientering og kjønnsidentitet.

Solberg-regjeringen foreslo også dette, men avgrenset til bare å gjelde barn. Nå blir det straffbart å hjelpe voksne, homofile mennesker som av fri vilje har lyst til å bli heteroseksuelle og ønsker hjelp til å få forsterket sin tiltrekning til folk av motsatt kjønn. 

Strafferammen for uaktsomt drap er tre års fengsel. Det er bare ved særdeles skjerpende omstendigheter at det er adgang til å straffe strengere. De som etterkommer et menneskes bønn om hjelp til å endre seksuell orientering, risikerer inntil seks år bak lås og slå – altså dobbelt så alvorlig som uaktsomt drap.

– Ingen skal få lov til å påvirke deg til å endre din seksuelle identitet, sier den ansvarlige statsråd, likestillingsminister Annette Trettebergstuen. Men hun underslår at foreninger og grupper har full rett til å overtale heterofile til å bli homofile, altså bli enda skeivere eller skifte kjønn. Det er homseideologien som tres ned over ørene på folk.

Mange har med rette påpekt at lovforbudet mot å bevege homser til å bli hetero, utfordrer religionsfriheten. Det bekymrer ikke Regjeringen. Der i gården er det klima og homseri som er den nye religionen. Lovforslaget krenker også folks selvråderett. Tilhengere av fri abort begrunner gjerne sitt syn med at kvinner må ha råderett over egen kropp, men Regjeringen mener dette ikke gjelder endring av seksuell innretning. Da gjelder råderetten bare ved skifte fra hetero til homo, ikke motsatt.

Veien blir ikke lang til at det monteres mikrofoner og opptaksutstyr i Kirkens rom for sjelesorg. Hvis et fortvilt menneske i en sjelesørgerisk samtale med en prest skulle røpe et ønske om å endre seksuell orientering, risikerer presten mange år bak murene for å svare ukorrekt. Da er det behov for at et lydbånd kan dokumentere forbrytelsen.

Mandag presenterte næringsminister Jan Christian Vestre Regjeringens forslag om kjønnskvotert styresammensetning i private aksjeselskaper. Går forslaget gjennom, og det gjør det nok, skal et AS-styre ha minst 40 prosent medlemmer av hvert kjønn.

Regjeringen går videre med det Bondevik II-regjeringen fikk gjennom for snart 20 år siden, men den gangen gjaldt det bare børsnoterte selskaper. Det var næringsminister Ansgar Gabrielsen som frontet påfunnet. Han ble ellers kjent for å kamuflere manglende vilje til næringspolitikk med utsagnet «verktøykassa er tom». Velgerne vurderte påfunnet ved det påfølgende valget til å gi Høyre den svakeste oppslutning på over 100 år.

Nå foreslås ordningen utvidet til også å omfatte aksjeselskap med begrenset omsettelighet av aksjer, altså vanlige AS. I første omgang blir 8 000 aksjeselskap berørt, men planen er ytterligere utvidelser.

Det er en form for trusedemokrati Regjeringen viderefører – at det er typen undertøy som bestemmer valgbarheten. Vi har alltid trodd at det var hodet som gjorde folk kompetente til å bekle styreverv, men Ap mener forutsetningene ligger i underlivet.

At Næringslivets Hovedorganisasjon stiller seg bak innskytelsen, overrasker oss ikke. Under sin nåværende ledelse slutter NHO seg til det meste av moteriktige nykker. Nå mener organisasjonen at det er mer korrekt med politiske kommissærer i bedrifters styre enn folk eierne selv finner mest kompetente. Det viktigste er ikke lenger om en bedrift går godt, har solid markedsposisjon, har godt arbeidsmiljø, dyktige og tilfredse medarbeidere og sunne finanser. Det helt avgjørende er at det er nok kvinnfolk i styret.

Vi venter spent på Regjeringens kjønnsfikserte fremstøt.

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.