Med tyveåringen som ble skutt og drept utenfor McDonald i Vällingby nyttårsaften, rundet Sverige 63 dødsskytinger i 2022. Men det mest alarmerende  er hoppet fra 2021. Da var det «bare» 45 som ble drept med våpen. Dette spranget peker mot en ny eskalering.

Sverige skiller seg ut, ikke bare i Skandinavia, men også i Europa.

Med 63 dödsskjutningar slog Sverige ett blodigt rekord 2022. Det är en ökning från 45 under 2021.

I övriga Norden är antalet extremt lågt i jämförelse. Danmark och Norge hade fyra dödsskjutningar och Finland två under 2022. Dessa siffror gäller fram till den 7 december.

I Sverige bruker man nå betegnelsen sicarios, unge gutter som mot en moderat betaling dreper et utpekt mål, hentet fra narkokartellenes Colombia.

Hvis man ser på forholdene i land som Mexico så ser man hvor Sverige er på vei.

Bandene har 5.000 medlemmer. Det er nok å rekruttere fra.

– Inget anständigt samhälle kan tolerera drygt en dödlig skjutning i veckan, och all den våldsamma brottslighet som följer med på köpet. Det skapar otrygghet, och hotar det fria och öppna samhället, säger justitieminister Gunnar Strömmer på lördagskvällen.

– Regeringen skyndar nu på nya verktyg till polis och åklagare, som hemlig avlyssning för att förhindra brott. Vi förbereder nya åtgärder som anonyma vittnen och visitationszoner, säger han.

For å ta justisministeren på ordet: Da er lenge siden Sverige var et anstendig samfunn. Svenskene har hørt det samme utallige ganger. De vil se handling.

Noen drap vekker oppsikt, som da rapartistsen Mehdi ”Dumle” Sachit ble drept i Rinkeby nylig. Dumle var en av lederne i gjengen Dödspatrullen. Men han var også med i en meget blodig gjengvoldtekt hvor en pistol ble ført inn i jenta skjede så det foråsaket store blødninger. Denne hendelsen utelater svenske medier ofte. Det peker mot at Dumle skulle vært innesperret eller utvist fra Sverige for lenge siden. Han kommer fra Syria.

Drapet på Dumle ble koblet til drapet på en annen rapartist Nils ”Einár” Grönberg. Dumle skal ha kommet seg innpå ham og avslørt hvor han oppholdt seg.

Det kan virke som om borgerkrige har forflyttet seg fra Midtøsten til Sverige.

 

https://www.expressen.se/nyheter/blodigt-rekord-63-dodsskjutningar-2022/

 

 

 

Når folket gleder seg over drap, er lynsjingene ikke langt unna

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.