Noe er veldig galt i Norge nå om dagen. I USA skaper misbruken av straffelovens § 185 overskrifter; mens kles-kjeden Jean Paul, som bruker sweatshops i LHBT-fiendtlige land, avslutter samarbeid med en 22 år gammel modell fordi han tror at det fins bare to kjønn.

To nylige saker viser hvor galt det nå står til i Norge. Én er fra Nettavisen, og en er fra Fox News over here.

Alf Prøysen hadde rett, i Bakvendtland der går allting an, men han tenkte sikkert ikke på galskapen som rår i dag. Mye av dette bakvendtlandet har woke-mobben importert fra USA. En gang var vi redde for at Norge skulle bli for amerikanisert, men jeg tar fast food og engelsk inn i språket any day fremfor dette.

– Norwegian filmmaker faces up to 3 years in prison for saying men cannot be lesbians, rapporterer Fox News. Det er sjokkerende overskrifter i en amerikansk avis, men siden den er regnet som en høyreekstrem blogg av dem på venstresiden, sjekker jeg en kilde til.

Lo and behold – nok en høyreekstrem blogg skrev om det for to dager siden. Kjell Skartveit i Document skrev om en kunstner som ble innkalt til politi­avhør fordi han hadde brukt betegnelsen perverse overfor menn som sa at de var lesbiske kvinner.

En kvinne i Norge risikerer inntil tre års fengsel for hatefulle ytringer etter å ha sagt at en mann ikke kan bli lesbisk, skriver Fox News. Gjevjon har sagt at hun med hensikt la ut Facebook-meldingen sin for å rette oppmerksomheten mot Norges lover om hatytringer. Tonje Gjevjon oppfatter straffelovens § 185 som farlig, skriver Skartveit.

Bare for noen måneder siden skapte Norge overskrifter i USA om samme tema, da feministen Christina Ellingsen ble anmeldt med henvisning til den farlige paragrafen. Hun risikerer fengsel for å ha sagt at menn ikke kan være kvinner, jenter eller mødre.

Det finnes bare to kjønn, uttalte Sebastian Brevik på TikTok

Men det er ikke bare feminister woke-mobben er ute etter. Onsdag skriver Nettavisen at den norske kleskjeden Jean Paul avslutter samarbeidet med en norsk TikTok-er:

Den norske TikTok-eren Sebastian Brevik (22) delte nylig en video der han kom med flere kontroversielle påstander, skriver journalist Thea Nilsen.

– I en video delt på plattformen nylig uttalte 22-åringen, som hadde over 50.000 følgere, blant annet at man som menneske er enten mann eller kvinne. Reaksjonene lot ikke vente på seg – der flere mente slike uttalelser var transfobiske.

De mange reaksjonene førte til at videoen til slutt ble tatt ned, skriver Nilsen, og Brevik ble til slutt utestengt fra plattformen.

Men 22-åringen er ikke bare kjent på den populære videoplattformen. Han er også modell, og er for tiden å se i en kampanje for det norske klesmerket Jean Paul. De tar nå fullstendig avstand fra Breviks uttalelser om transpersoner.

– Sebastian Brevik har hatt et enkeltstående modelloppdrag for oss, som nå er avsluttet. Dette inkluderte en utendørskampanje, som også er avsluttet, skriver markedssjef i Jean Paul, Charlotte Walther Von Lesser Skeie.

– Det foreligger ikke avtale om fremtidige oppdrag, legger hun til.

Markedssjefen er tydelig på at Jean Paul ikke er enig i Breviks uttalelser.

Hvorfor bruker dere da sweatshops i land som undertrykker transpersoner?

Kanskje markedssjefen og Jean Paul som reklamerer for bærekraft og samfunnsansvar på sin nettside, kan håndplukke modeller fra en av sweatshop-fabrikkene de bruker til å produsere klærne sine – i land som Bangladesh, Kina, India, Korea, Pakistan og Tyrkia, som alle er kjent for sterk undertrykkelse av LHBT-samfunnet. Det kan godt hende lesbiske, homofile, bifile og transpersoner som må fortrenge sin seksualitet, jobber der under ulevelige arbeidsforhold.

Men det har klesgiganten tydeligvis ikke noe problem med.

Som at det fortsatt er forbudt i Pakistan, eller i Tyrkia, hvor politiet angrep og brukte vold mot LHBT-personer og arresterte hundrevis av mennesker under Istanbul Pride-marsjen 26. juni 2022. Til og med journalister som rapporterte om hendelsen, ble arrestert.

Ikke noe problem, sier Jean Paul, så lenge vi kan ta 3000 kroner for en genser med logoen vår på.

La oss heller henge ut en ung norsk mann som er en poster child for det sunne, friske, flotte Norge. En mann som har beina plantet godt nede på jorda og har vett nok til å si at man som menneske er enten mann eller kvinne.

Det er skremmende å se galskapen som har fått fotfeste i Norge. I USA er det forventet, men ikke i det landet jeg vokste opp i, der mangfold, ytringsfrihet og forståelse for sine medmennesker er viktigst av alt. Det stemmer at det er viktigst av alt, men det praktiseres ikke av woke-mobben og ser ut til bare å bli verre.

Sebastian Brevik, Tonje Gjevjon og Christina Ellingsen har alle rett til sine meninger, og bare for noen år siden hadde de ikke vært transfobiske. Det er de heller ikke i dag.

Dessuten, på Jean Pauls nettsider har de bare to kategorier klær: dame og herre!

 

Kjøp «Normløst» av Kjell Skartveit her!


 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.