Tiktokerne Sebastian Brevik og Henrik Viken ble nektet deltagelse i NM i stein, saks og papir i Oslo 3. august. 

De to såkalte influenserne fikk marsjordre fra Norsk forbund for stein, saks og papir (NFSSP) allerede før konkurransen startet. Årsaken var at en av dem hadde telt opp antall kjønn, og kommet til den hårreisende, sjokkerende og hatefulle konklusjonen at det kun finnes to kjønn.

– Plutselig kommer en person og spør om å få ta en prat med presidenten. Når han kommer tilbake får vi beskjed om at vi er ikke velkomne i turneringen og blir rett og slett kastet ut. Etter litt fram og tilbake får vi vite at det er på grunn av mine tidligere uttalelser hvor jeg snakker om at det finnes bare 2 kjønn. Dette ville de imidlertid ikke si direkte til oss, sier Sebastian Brevik.

Det var nettstedet Schpell som omtalte saken først.

Hadde Brevik bare konkludert korrekt, og svart at det er 7 kjønn (Benestad) eller 100 ulike kjønn (BBC), så kunne radarparet sikkert få deltatt i det viktige norgesmesterskapet i stein, saks og papir.

Tidligere har Brevik mistet en modellkontrakt med klesmerke Jean Paul av samme grunn. Jean Paul tok fullstendig avstand fra Breviks uttalelse.

– Vi tar sterkt avstand fra de påstandene som er fremsatt, og undersøker saken nærmere, sa markedssjef i Jean Paul, Charlotte Walther Von Lesser Skeie, til Nettavisen.

Woke-mobben forfølger feminister og unge, flotte menn for å snakke sant om kjønn

Videoen hvor han erklærte at det kun finnes to kjønn ble også fjernet av TikTok.

– Det finnes bare to kjønn. I dag ble videoen fjernet for hatefull oppførsel, sa Brevik i en ny video som også ble fjernet.

– Hvordan er det å sitere vitenskapen hatefull oppførsel?

– Vi går en vei der plattformer som TikTok forbyr vitenskapen. Dette er livsfarlig, og jeg tror ikke dere skjønner alvoret. Hva er det som foregår? Vi kan ikke bare «mute» alle vi er uenige med.

Løgnene om kjønn har nå blitt større enn selv Goebbels kunne forestille seg.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.