En lærerinne fra Florida fikk  sparken i forrige uke da hun avbrøt muslimske elever i bønn og anklaget dem for å praktisere «magi». Hendelsen ble filmet og lagt ut på TikTok torsdag. Den har senere gått viralt og sett over 5 millioner ganger – og har vakt raseri på sosiale medier, skriver New York Post.

TikTok-videoen viser tre elever ved Franklin Academy, en charterskole i Pembroke Pines, fremføre en bønn mens de resiterer «Surah At-Tin» fra Koranen.
Mens elevene ber, kan læreren – som ikke er offentlig identifisert – høres i bakgrunnen si: Hold on, this is my office and y’all doing all this magic, – dette er kontoret mitt, og dere driver med all denne magien.

Det ser ut til at hun blåser i en fløyte for å prøve å få oppmerksomheten deres, mens hun går mellom studentene mens de ber. Hun er også anklaget for å ha sparket en av studentens hender.

– Jeg tror på Jesus, så jeg avbryter …, sa læreren, før hun igjen spurte hvorfor de var på kontoret hennes.

Elevene ignorerer læreren og fortsetter å be mens noen andre roper: «De ber.» Franklin Academy ga raskt ut en pressemelding for å roe ned den rasende mobben. De tolererer ikke diskriminerende oppførsel var hovedbudskapet:

– Tidligere i dag ble en svært urovekkende TikTok-video delt med lederteamet vårt og vi begynte umiddelbart å undersøke situasjonen. Videoen ser ut til å vise en lærer som avbryter elevene under et øyeblikk med bønn. Selv om vi ikke diskuterer personalsaker, kan vi fortelle at den aktuelle læreren ikke lenger er medlem av Franklin Academy-staben.

– Vi takker foreldrene våre for samarbeidet med oss og at de stoler på oss med barna og utdanningen deres. Når vi forstetter å  kommunisere som et team, kan skolene våre bare bli sterkere.

Council on American-Islamic Relations sitt Florida-kapittel (CAIR-Florida) sa at hendelser som dette er grunnen til at det er viktig for skolens ansatte å ha kunnskap om annen trospraksis.

Hvorfor var studentene på lærerinnes kontor?

Da vi enda ikke har hørt lærerinnes side av saken er det mange spørsmål som dukker opp. Antageligvis vil vil aldri høre hennes side for i slike saker som involverer fredens religion er det case closed så snart de undertrykte og CAIR begynner sitt hylekor. Samtidig må den hatefulle islamofoben, som denne læreren er stemplet som, gå opp mot millioner av hysteriske islamofiler fra venstresiden. Hun har ikke en sjanse.

Den kristne lærerinnen har ikke blitt identifisert, men etter å ha sett TikTok videoen, ser hun ut til å være en svart amerikansk kvinne som snakker med bred dialekt. Leder fra Council on American-Islamic Relations er tydelig immigrant da han  snakker med en utenlandsk aksent. Det er selvfølgelig ingen problem med det, da Amerika er en nasjon bygd opp av immigranter fra hele verden, men de fleste hadde ikke som mål å forvandle USA til en islamsk stat. Han er forferdet over at en lærer som barna skal stole på, uttrykker så mye hat og mobber elevene.

Ingen snev av tilgivelse, eller forsøk på å finne ut hva som hendte før lærerinnen ble oppsagt. Kanskje hun fortjente det, men sjelden ser man så rask handling i slike saker – bortsett fra når islam er involvert. Det hadde også vært interessant å vite hvor mye kunnskap han har om annen trospraksis, mannen som jobber for en muslimsk forening med antatt Hamas og Muslim Brotherhood-forbindelser.

Lærerinnen sier i videoen at studentene er på hennes kontor. Det har også blitt rapportert i alle nyhetskanaler. Hvorfor var de inne på hennes kontor for å be? spør noen i kommentarfeltet. Hun deler ikke troen deres, hun ber de komme seg ut, og nå er hun sparket fra jobben. Har de ikke allerede en plass til denne praksisen på denne skolen? –  eller ble dette gjort med vilje for å skape et problem for læreren? En annen sier at av en uforklarlig grunn er de på på et sted de ikke burde være, og tok opp en TikTok-video selv før denne situasjonen startet.

Vi har nok ikke hørt hele historien, sier David. Det har vi nok ikke, derfor holder jeg øye med situasjonen skulle det komme mer informasjon.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.