Da Tiktokerne ble kastet ut av «stein, saks, papir»-mesterskap, trodde mange nyheten var for drøy til å være sann. Men nå innrømmer en transaktivist og Rødt-politiker å stå bak utestengelsen.

På Tiktok har influenseren sagt at det finnes kun to kjønn. Denne ytringen kostet ham da modelloppdrag for Jean Paul. Men det ser ut til at dette ikke ble enden på visa.

Dette skriver Subjekt. Document har omtalt situasjonen influenseren Sebastian Brevik har havnet i for å fremme noe som alle nordmenn visste var sant for et politisk kvarter siden.

Mente det bare er to kjønn, ble kastet ut av mesterskap

Lesere av Subjekt tvilte på at dette kunne stemme med virkeligheten. Som en skrev på X/Twitter:

«Jeg kan love deg at nesten alle andre i det lokalet mener det kun finnes to kjønn, det er ikke grunnen til at han ikke får bli med.»

Men nå bekrefter Rio Vik at han/hun/whatever står bak advarslene om Breviks hårreisende påstander.

Rio Vik er en såkalt dragqueen og sier seg ekstremt stolt av sine prestasjoner. Ifølge sin egen Facebook-side er Vik også leder for skeivt utvalg i Rød ungdom.

– Jeg har egentlig aldri vært stoltere jeg, sier Rio Vik.

– Jeg er glad jeg sa ifra den dagen. Du fortjener ikke å være på sånne steder når du har sånne meninger. Dine meninger har konsekvenser.

Om Viks meninger og handlinger får konsekvenser gjenstår å se. Men Vik mener hun ikke angriper ytringsfriheten. Hun beskytter sin egen trygghet.

Vik ønsker ikke å utsette seg selv for en risiko:

– Jeg ønsker ikke å risikere det når jeg er på «stein saks papir»-mesterskap, og det er nok derfor de valgte å hive han ut, sier aktivisten.

– Det er personer med disse meningene som dreper transpersoner og skeive, som slår ned transpersoner og skeive, som verbalt angriper transpersoner og skeive.

Her spiller Vik på den påstanden som transaktivister ofte sprer om at de er ekstremt «sårbare» og utsatt for et folkemord. Statistikken viser derimot noe helt annet, noe Document har skrevet om tidligere (se nederst).

Som dragqueen antar jeg at Vik er en mann som later som han er en dame, men det er sannelig ikke lett å vite sikkert i disse dager.

Brevik forteller Subjekt at han synes Vik kommer med drøye påstander.

– Hvis hun eller han ikke føler seg trygg rundt meg, hvorfor er det da jeg som skal utestenges, spør Brevik. Han mener Vik burde holde seg hjemme om (han?) har problemer med å være på samme sted som ham.

– At man nærmest beskylder meg for å være en drapsmann, det er ganske syke påstander uten noen rot i virkeligheten.

Brevik avviser at uenighet om et biologisk tema er hatefullt, og er kritisk til arrangøren, som umiddelbart svelget anklagene som sannhet.

Subjekt har vært i kontakt med arrangøren Norsk forbund for stein, saks og papir (NFSSP), som leverer følgende svar: «Ingen kommentar».

Les også:

Transaktivistene lyver om folkemord for å vinne sympati

Kjøp «Normløst» av Kjell Skartveit her!


Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.