Tidligere Yara-sjef Thorleif Enger. Foto: Morten Holm / NTB

Thorleif Enger går i Dagens Næringsliv ut mot elektrifisering av oljeplattformer og utenlandskabler. Den tidligere Yara-sjefen er bekymret for norsk industri.

Torleif Enger har blant annet vært sjef for Norsk Hydros olje- og gassdivisjon og administrerende direktør for Yara, og har sittet tett på problemstillinger knyttet til landets energisituasjon.

NTB melder at han overfor Dagens Næringsliv retter en advarende pekefinger mot den politikken Norge fører på området. Her tok han blant annet for seg iveren etter å elektrifisere oljeplattformene, noe han mener er svært lite fornuftig:

Enger følger i et intervju med avisa opp et innlegg med tittelen «Energiomstillingen har ikke plass til symbolpolitikk»,

– Man må jo være optimist, men det er mange truende skyer i horisonten, sier den erfarne industrilederen, som frykter stadig høyere strømpriser.

Ifølge Enger går bruken av eksportkablene utover landets energireserver på en faretruende måte:

– Det overskuddet vi mente vi hadde, det spises jo opp av eksportkablene og elektrifiseringen av sokkelen. Det overskuddet kommer vi sårt til å trenge om vi skal klare å elektrifisere samfunnet, sier Enger i intervjuet.

Les også:

Det EU-vennlige teknokratiet har gått til skjult krig mot fornuften

 

Nyhet fra Document forlag, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Ny bok fra Kjell Skartveit

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.