Politiet i Oslo har gjentatte ganger henlagt vold mot medlemmer av Stopp islamiseringen av Norge (Sian), tross videobevis, samtidig har politimesteren i byen anmeldt Sian-leder Lars Thorsen for vold.

Lenge har Sian-medlemmer nærmest vært fritt vilt for Antifa og provoserte islamister. Lørdag ble flere medlemmer utsatt for drapsforsøk, da bilen deres ble presset av E6.

Politiet i Oslo synes å konsekvent henlegge vold mot Sian, samtidig som de benytter anledningen til å anmelde Sian-leder Thorsen for vold. Volden han er anmeldt for, er bruk av spray i selvforsvar.

Dagbladet: Sian-lederen tiltalt for vold, skadeverk og krenkelse

 

Document tok kontakt med Justisdepartementet for å få en uttalelse om denne hendelsen vil bli tatt alvorlig.

–  Dette høres ut som noe politet bør kommentere, svarer pressevakten og snur spørsmålet tilbake:

–  Hva tenker du?

–  Jeg tenker at det har vært mye snakk rundt Sian og deres opptreden i Oslo over lengre tid, og de har gjentatte ganger blitt utsatt for vold hvor anmeldelsene henlegges, til tross for videobevis. Dette er nok en hendelse hvor det finnes videobevis, så jeg lurer på om det skal bli tatt alvorlig denne gangen? Som det øverste juridiske organet i Norge, så er det kanskje på tide å ta disse voldelige hendelsene og tendensene seriøst? 

Pressekontakten ber om skriftlige spørsmål, men noen kommentar fra det øverste juridiske organet i Norge, får vi ikke. Justisdepartementet ber om at spørsmålene rettes til politiet, som hittil ikke har tatt vold mot Sian på alvor.

Leder av Justiskomiteen, Per-Willy Amundsen, er klarere i sin tale.

– Når skal man begynne å ta vold mot Sian på alvor?

– Det syns jeg er et særdeles godt og viktig spørsmål. For Sian har krav på, uansett hva man mener om deres holdninger eller ideologi, så har de krav på nøyaktig den samme rettssikkerheten som alle andre i samfunnet, svarer Amundsen.

– Jeg registrerte at det kom en anmeldelse mot Sian-leder Thorsen, fra politimesteren i Oslo og når jeg leser premissene for denne anmeldelsen så fremstår det som man har brukt kreativiteten i å skape grunnlag for en anmeldelse. Igjen bidrar det til å skape et bilde av at politiet, og da særlig i Oslo, ikke bidrar til å skape et bilde av at Sian har krav på akkurat samme rettighetene som alle andre i samfunnet, og den samme rettssikkerheten og det samme vernet mot politisk motivert vold.

I juni meldte den svenske journalisten Joakim Lamotte at han legger ned sitt journalistiske virke grunnet drapstrusler mot ham selv og hans familie. Svensk politi beskylder Lamotte for å selv ha satt seg i denne situasjonen og gjør lite for å ivareta Lamottes rettssikkerhet.

Svensk politimester: Truslene «selvvalgt» av Lamotte

 

– Vi ser jo denne tendensen hos Oslo-politiet hva det angår Sian? Er det slik at dersom man har provoserende meninger eller gjør noe som for andre kan oppfattes som provoserende, som for eksempel at jeg tar på meg miniskjørt og går ut i Oslos gater, inviterer jeg da til voldtekt? Skal ikke jeg ha rettssikkerhet fordi jeg «provoserer»? Det blir jo det samme som når Sian brenner en Koran på en måte, satt på spissen?  

– Det er for så vidt helt korrekt. Det at noen føler seg provosert eller oppfatter at man bidrar til å provosere har ingenting med saken å gjøre, hva det gjelder at man innvilger den samme rettssikkerheten for alle. Vi er heldigvis ikke der Sverige er, men vi nærmer oss de tilstandene. Og vi ser de samme utviklingstrekkene, derfor så er det min forventning at politiet utviser samme vilje til å etterforske politisk motivert vold når det gjelder Sian, og hvem andre det måtte gjelde. Dersom jeg ikke ser det og ikke kan trekke den konklusjonen, så er det grunnlag for politisk oppfølging. Da kommer jeg til å følge dette opp politisk, sier Amundsen.

Men Justisdepartmentet er altså hevet over å kommentere noe forbundet med denne saken.

 

Bil med SIAN-aktivister presset ut av veien etter koranbrenning i Oslo

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.