Det er tidlig og helt ferske nyheter. Så vi vet ikke alt ennå. Men Alternativ Media har levende bilder av en veltet bil og en skadet Anna Bråthen.

De sender live fra åstedet.

Det beskrives som et islamsk terrorangrep. Anna er på vei til sykehuset.

Bilen ble presset ut av veien og ligger i veikanten å gjøre. Det hevdes at to muslimske damer sto bak.

Lars Thorsen fra Sian sier til Document:

– Det er politisk attentat og drapsforsøk.

– De stumpet i bakenden tre-fire ganger. Det er forsettlig drapsforsøk. De stoppet og kom ut av bilen med kniv.

Ifølge de opplysningene vi har fått så langt skal Anna Bråthen ha fått ødelagt ryggen. Vi venter på mer informasjon, og oppdaterer når vi vet mer.

På video sier Thorsen at aksjonen skjer i protest mot at han er blitt tiltalt for selvforsvar og fordi de ikke fikk demonstrere foran Stortinget.

Et knivangrep nevnes også, uten at vi helt vet om dette er i relasjon til bilangrepet. Thorsen er naturlig nok rystet og trolig på sykehuset med Bråthen.

Rebecca Mistereggen har snakket med FrP-politiker Per Willy Amundsen, som er tidligere justisminister og leder av justiskomitéen.

– Når skal man begynne å ta vold mot Sian på alvor?

– Det syns jeg er et særdeles godt og viktig spørsmål. For Sian har krav på, uansett hva man mener om deres holdninger eller ideologi, så har de krav på nøyaktig den samme rettssikkerheten som alle andre i samfunnet, svarer Amundsen.

– Og det fremstår dessverre litt spesielt at det ikke i alle sammenhenger ser ut til å være akkurat sånn.

Amundsen ber politiet ta saken på alvor og kommer med et spark til hovedstrømsmediene.

– Det er kanskje et problem, uten at jeg skal spekulere for mye, at «main stream media» veldig lett bidrar til å rettferdiggjøre angrep eller reaksjoner mot Sian. Det mener jeg er et reellt problem.

– De samme mediene som lister seg stilt på tå når det er snakk om radikal islam, og den volden som radikal islam står for, det koster dem ikke en halv kalori å henge ut og kanskje til og med dehumanisere (…) og på den måten bidrar til å rettferdiggjøre alvorlige, eller sterke reaksjoner, mot Sian.

Slik omtaler Dagbladet hendelsen:

En bil har havnet på taket etter et trafikkuhell på E6 ved Mortensrud i Oslo lørdag ettermiddag.

Politiet bekrefter til Dagbladet at medlemmer av den islamfiendtlige organisasjonen SIAN, deriblant leder Lars Thorsen, har vært involvert i ulykka.

En ulykke, altså. Thorsen selv er klokkeklar overfor VG.

Lars Thorsen, leder for organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) bekrefter til VG at han var involvert i ulykken. Han beskriver at bilen han kjørte ble påkjørt av en annen bil.

 


Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.