At Islam Net fikk overta et møtesenter med skytebane har vakt sterke reaksjoner. Nå vil Fahad Qureshi at politiet skal se om det er grunnlag for å straffeforfølge Sian og Lars Thorsen for kommentarer på organisasjonens hjemmeside eller Thorsens personlige Facebookside. Qureshi mener 17 kommentarer er trusler og oppfordringer til terror.

Islam Nets leder Fahad Qureshi har anmeldt det han mener er 17 konkrete trusler og oppfordringer mot den muslimske organisasjonens moské- og aktivitetssenter.

«Brenn ned hele moskédritten.» «Det må sprenges i lufta med dynamitt.» «Spreng dritten», er noen eksempler på kommentarer som nylig er blitt publisert i sosiale medier under innlegg som omhandler Islam Nets nye moské- og aktivitetssenter i Groruddalen i Oslo.

Flere av innleggene er skrevet på Facebook-gruppen til Stopp islamiseringen av Norge (Sian) av ulike gruppemedlemmer. Andre kommentarer er skrevet av ulike personer på Sian-leder Lars Thorsens personlige Facebook-profil.

Qureshi forteller til Vårt Land at både han selv og medlemmene i Islam Net er sterkt preget av det han oppfatter som terrortrusler.

– Vi har registrert 17 konkrete trusler og oppfordringer til å begå terrorhandlinger mot Iman aktivitetssenter, sier han.

Nå har Qureshi anmeldt samtlige av dem som står bak de 17 kommentarene.

– Vi har bedt politiet undersøke om det er grunnlag for å straffefølge Thorsen og Sians ledelse for å tilrettelegge for terroroppfordringer på norsk jord, sier Qureshi.

Politiadvokat Kristina E. Bruusgaard i Øst politidistrikt i Lillestrøm bekrefter trusselanmeldelsene. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.