SIAN hadde planlagt å brenne en koran foran Stovner politistasjon førstkommende fredag. Men de får ikke tillatelse fra politiet.

– Vi kan informere om at politiet har meddelt arrangør at markeringen ikke tillates gjennomført på det stedet og i det tidsrommet som er beskrevet i meldingen til politiet, skriver pressesjef Unni Grøndahl i Oslo-politiet i en epost til NTB om den planlagte Sian-markeringen.

Avslaget begrunnes med frykt for alvorlige forstyrrelser av offentlig ro og orden, uten at det spesifiseres hvem som utgjør en slik trussel.

– Videre at området ikke er egnet for en slik markering fordi det blant annet er utryknings- og evakueringsvei fra politistasjonen på adressen, skriver hun videre.

SIAN har også planlagt et arrangement på Sandefjord torg lørdag.

SIAN-leder Lars Thorsen kommenterer avgjørelsen på Sians hjemmeside.

Oslo politikammer har nå meddelt SIAN at de har gitt opp å utøve sin lovpålagte plikt på Stovner. I strid med hva lovgiver uttaler, mener politiet at Norges lover ikke gjelder i den shariainfiserte enklaven. Politiet forbyr SIAN sin politiske markering fredag 22. april.

Oslo politikammer er en kriminell entreprise med formål å avskaffe ytringsfrihet og demokrati. Det er ikke noe som tyder på at de har en øvre grense for hvilke ulovligheter de er villige til å ty til.

Koranbrenning vil bli gjennomført ved samtlige talearrangementer i Oslo politidistrikt denne sesongen. Koranen vil ikke bli brent i politidistrikter der politiet respekterer norsk lov (med mulig unntak for særtilfeller som for eksempel muslimterror).

Det haglet med steiner da SIAN gjennomførte en koranbrenning på Stovner lørdag 16. april.

I en oppdatering 14:29 nevner NTB opptøyene som har herjet Sverige i påsken.

Den siste uka har det vært uro og opptøyer i Sverige i kjølvannet av at den omstridte danske politikeren Rasmus Paludan blant annet tente på koraner. Flere titalls politifolk og sivile ble skadd, politibiler og bygg ble stukket i brann.

Leder av Stortingets justiskomité, Per-Willy Amundsen (Frp), ber politiet revurdere avgjørelsen, og sier at begrunnelsen er tynn.

– Man kan mene hva man vil om det å brenne bøker, de færreste av oss synes det er en fruktbar måte å vise sin politiske mening på. Men det er uansett fundamentalt beskyttet av Grunnloven, sier han til NTB.

Amundsen understreker at dette er en prinsippsak og at det ikke handler om å beskytte SIAN, men ytringsfriheten

– Særlig i lys av bildene fra Sverige. Det skapes nå et inntrykk av at politiet skygger banen. Det fremstår som politiet velger en litt lett utvei.

Professor tror ikke Sverige-opptøyer ville skjedd i Norge

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.