Duane Mann, en veteran fra Korea-krigen, brukte 70 år på å lete etter sin tapte japanske kjærlighet Peggy Yamaguchi. De ble endelig gjenforenet i uken som gikk.

Veteranen fra den koreanske marine Duane Mann møtte Peggy Yamaguchi i 1953 mens han var stasjonert i Japan fra 1953 til 1954. I fritiden jobbet Mann som spilleautomatreparatør ved en Air Force NCO Club hvor også Peggy jobbet. 

I et siste desperat forsøk på å gjenforenes med Yamaguchi og lette sin samvittighet, skrev Mann i et Facebook-innlegg (verd å lese) at de «danset mye sammen» da de ble forelsket. 

Peggy var gravid og de to hadde planer om å gifte seg, men Mann ble utskrevet og sendt tilbake til USA to måneder tidligere enn forventet. Da han kom hjem hadde faren i harde krigsår brukt opp sparepengene – pengene han hadde planlagt å bruke for å få Yamaguchi over til USA. 

Mann og Yamaguchi utvekslet regelmessig brev inntil de plutselig sluttet å komme. Han fant senere ut at hans mor hadde brent brevene fordi hun ikke ville at Mann skulle gifte seg med en japansk jente. Han brøt med foreldrene på grunn av det.

Mann hadde «veldig tungt hjerte» etter å ha forlatt sin gravide Peggy. Han følte at samvittigheten tvang ham til å gjenforenes med henne slik at han kunne fortelle at han aldri forlot henne – og forklare hva som hadde skjedd. I sine bønner tok han alltid med sitt ønske om å gjenforenes med Peggy.

Da Manns historie tok av verden over sporet Theresa Wong – en 23 år gammel medarbeider ved History Channel fra Canada – opp Yamaguchi etter å ha funnet en artikkel fra 1956 med overskriften «Tokyo Bride Makes Life in Escanaba». Der fant hun et etternavn å gå etter.

Yamaguchi, som også er 91, mistet barnet hun bar sammen med Duane og giftet seg med en amerikansk marinegast. Hun har bodd sammen med ham i Escanaba i Michigan, USA, hvor hun har oppdratt tre sønner. 

Yamaguchis sønn arrangerte en følelsesladet gjenforening for de to i Escanaba. Historien ble sendt på KETV NewsWatch 7. Der mimret de om tiden i Japan for mange år siden – og Mann fikk endelig lettet sin samvittighet og forklart hva som hadde skjedd etter at han ble sendt hjem fra Japan.

– Jeg er her for å fortelle at jeg aldri forlot deg. Jeg kunne bare ikke finne deg. 

Duane Mann viste Yamaguchi alle bildene av henne som han hadde båret med seg i lommeboken i 70 år.

– Takk for at du husket meg og tok vare på alle bildene, jeg skjønner at du virkelig må ha elsket meg, svarte Yamaguchi og klemte og kysset Mann. 

Yamaguchi hadde gitt en av sønnene sine, Mike Sedenquist, mellomnavnet Duane.

– Duane. Nu først skjønner jeg hvorfor jeg fikk det navnet – det var altså ikke tilfeldig, sa Mike.

Mann beskrev sin gjenforening med Yamaguchi som «befriende».
Kjøp Sir Roger Scrutons bok «Svindlere, svermere og sjarlataner» fra Document Forlag her!

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.