Foto: Skjermbilde SVT. 

Sverigedemokraterna er kjent som et temmelig innvandringskritisk parti. Likevel appellerer partiet til flere kvinner med innvandrerbakgrunn, enn til svenske kvinner.

Det nærmer seg riksdagsvalg i Sverige, og de politiske meningsmålingene kommer tett. Da kan det dukke opp ett og annet overraskende resultat.

Et slikt resultat fremkom nylig, da det viste seg at det innvandringskritiske partiet Sverigedemokraterna støttes av en god del kvinner med nettopp innvandrerbakgrunn.

Faktisk er det flere innvandrerkvinner enn svenske kvinner som vil velge SD, selv om tallene for begge grupper er mindre enn partiets støtte blant menn.

Fria Tider skriver om saken:

Bland kvinnor är det en större andel med utländsk bakgrund än svensk bakgrund som sympatiserar med Sverigedemokraterna, visar SCB:s partisympatiundersökning.

Avisen bringer flere detaljer om dette funnet:

Bland kvinnor med utländsk bakgrund uppgav 11,7 i maj att de skulle rösta på SD. Motsvarande siffra bland kvinnor med svensk bakgrund är 9,2 procent.

Noen vil antagelig spørre seg om hva det er innvandrerkvinner vet om innvandrerkulturen, som ikke svenske kvinner helt har forstått.

SD støttes uansett av flere menn enn kvinner:

Men bland männen är det klart fler med svensk bakgrund (25,1 procent) än med utländsk bakgrund (14,3 procent) som stödjer partiet.

Generelt stemmer Sveriges innvandrerbefolkning i stor grad til venstre. Det vil si at de støtter partier som er minst mulig kritisk til nettopp innvandringen og mest mulig liberale med hensyn til å tildele landets nye innbyggere diverse goder.

Det er spesielt Socialdemokraterna som får høy oppslutning blant innvandrerne:

Ungefär varannan person med utländsk bakgrund, 48,7 procent, röstar på Socialdemokraterna, enligt SCB:s siffror.

Les også:

Innvandringen koster: Sverige hever pensjonsalderen

Endelig! Nå er den her, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Bestill også denne nyheten fra Document forlag:

 

Denne anbefales:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.