Sakset/Fra hofta

Det virker som om store deler av Sverige går rundt i en kjærlighetsrus hvor harde realiteter om terror og jihad ikke får innpass. Etter terrorangrepet i Stockholm sier nemlig flere svensker enn tidligere at de er positive til landets utvikling. Det er særlig velgerne til Socialdemokraterna og Vänsterpartiet som mener at Sverige er på rett vei.

På rett vei mot hva, undres vi. Mot selvutslettelse? Full islamisering?

Myndigheternas agerande vid terrorattacken på Drottninggatan kan ha bidragit till att göra fler svenskar positiva till utvecklingen i Sverige.
I en undersökning gjord både före och efter attentatet anser främst Socialdemokraternas och Vänsterpartiets väljare att landet är på väg åt rätt håll.

«Kjærlighetsfesten» – her er det kanskje flest socialdemokrater og Vänster-partivelgere? TT NEWS AGENCY/Maja Suslin via REUTERS

Meningsmålingsselskapet Sifo har sammenlignet resultater fra undersøkelser før og etter terrorangrepet:

Marknadsundersökningsföretaget Sifo har frågat omkring 1.000 personer ifall Sverige på det hela taget är på rätt väg eller fel väg. I undersökningen som gjordes före terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm svarade 43 procent att Sverige är på väg åt fel håll, medan 32 procent var positiva.

Efter attentatet är 41 procent fortfarande negativa, medan andelen som anser att Sverige är på rätt väg ökat till 37 procent. 22 procent är osäkra.

Naiviteten er enda tjukkere enn kjærlighetståka:

REUTERS/Philip O’Connor

Det ser ut til at kvinner blir spesielt glade over blomsterhavet. Hva er vel noen maltrakterte terrorofre mot et slikt nydelig blomsterhav?

– På lång sikt har folk blivit allt mer positiva till vilken riktning Sverige tagit. Men det är fortfarande så att fler svarar att Sverige valt fel riktning, säger Toivo Sjörén, opinionschef på Sifo, som mätt svenskarnas attityd till vart Sverige är på väg sedan hösten 2015.

Enligt honom är det främst kvinnor som blivit mer positiva till utvecklingen i samband med terrorattacken på Drottninggatan.

Det eneste glimtet av realitetssans i Sverige om dagen ser ut til å være forbeholdt Sverigedemokraternas velgere:

Enligt Sifo har sympatisörer med alla partier blivit allt mer positiva över tid vad gäller Sveriges utveckling. Det enda partiets sympatisörer som inte har ändrat inställning i någon större utsträckning är Sverigedemokraternas.

Sammen for Sverige?

Hvorfor deltok ikke innvandrerne i Sverige på kjærlighetsfesten? Dette samholdet de prater om er ikke gjensidig. Vi så det samme etter Utøya. Det var nordmenn som sørget over sine. Men da man ved flere anledninger forsøkte å påpeke fraværet av innvandrere på alle bildene så nektet avisene å godkjenne kommentarene. Det er ikke lov til å stikke hull på multikulturbobla!

Bare alle kommer med blomster og lommetørklær etter terroren, så blir alt fint igjen. Som en verdig og pen begravelse. Hvor alle etterpå kan gå hjem fulle av godhet. Gratis godhetsrus. Svenskene vil møte våpen med blomster. De fjerner vel selv tornene fra rosene så ingen stikker seg. Vi trenger nye ord for å beskrive det som skjer i nabolandet:

SVT