Samfunnslimet går i oppløsning, og økonomien vakler: Skjermbilde fra vårens innvandreropptøyer i Malmö.

Det svenske samfunnet har ikke lenger økonomisk ryggrad til å bære alle velferdsstatens pensjonsforpliktelser. Fra neste år heves grensene med ett år.

I dag har Sverige en ordinær, nedre alder på 62 år for å få inntektsbasert pensjon. Slik det også er i Norge.

Men fra neste år heves denne grensen med ett år. Også aldersgrensen for allmenn pensjon fra det offentlige heves, fra 65 til 66 år.

Aftonbladet skriver om endringene:

Åldersgränser i pensionssystemet åker uppåt, efter beslut i riksdagen, innleder avisen, og fortsetter: .

Från och med 2023 går det inte att börja ta ut inkomstgrundad ålderspension förrän vid 63 år. Nu är det möjligt att göra det vid 62 år fyllda.

Och från nästa år måste man ha fyllt 66 år för att kunna ta ut garantipension, få bostadstillägg för pensionärer eller äldreförsörjningsstöd. Nu går gränsen vid 65 år.

Aftonbladet, som i likhet med de fleste større aviser både i Norge og Sverige er myndighetenes talerør,  presenterer så de offisielle forklaringene for at dette er nødvendig:

Förändringarna av åldersgränserna och stegen bort från «65-årsnormen» är en följd av att medellivslängden ökar och att pensionssystemet måste anpassas för att följa med utvecklingen.

«Økt levealder» er altså den hele og fulle historien fra det offentliges side.

Det er utvilsomt en faktor som medvirker. Men de fleste som kjenner utviklingen i svensk samfunnsøkonomi, ser at det også er andre forhold som spiller inn, antagelig i enda større grad.

Den frittalende og lite politisk korrekte avisen Fria Tider ser ingen grunn til å bedrive den type virkelighets-parfymering som i dag er så altfor gjengs i de store mediene:

Förändringarna av åldersgränserna och stegen bort från «65-årsnormen» är en följd av att invandringen har ökat och att allt färre arbetande nu ska försörja allt fler bidragstagare från tredje världen. Pensionssystemet måste därför anpassas för att följa med i utvecklingen, skriver Fria Tider i sin versjon av det hele.

Les også: 

Sverige: Økt barnefattigdom er en konsekvens av for høy innvandring

 

 

Endelig! Nå er den her, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.