Fra fjorårets innvandreropptøyer i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB

I store svenske byer har snart et flertall av befolkningen innvandrerbakgrunn. I landet som helhet ligger allerede tallet på 35 prosent. Utskiftningen av den etnisk svenske befolkningen går raskt.

Sverige er et land i stor endring. De opprinnelige svenskene er på vikende front, først og fremst i de store byene, men også i landet sett under ett.

I Malmö består allerede nesten 60 prosent av befolkningen av mennesker med innvandrerbakgrunn. Nå går det raskt samme vei også i Stockholm og Göteborg.

Fria Tider skriver om saken:

Folkutbytet i Sverige fortsätter i rasande fart. Nu har 35 procent av hela befolkningen utländsk bakgrund – och snart är denna kategori i majoritet i alla rikets tre största städer, skriver avisen.

Befolkningsutskiftning

Fria Tider henter opplysningene fra den innvandringsvennlige delen av svensk samfunnsliv, der man jubler for utviklingen. Det vises til en kilde i det venstre-ekstreme miljøet rundt tidsskriftet Expo: :

Det är Expo-grundaren Tobias Hübinette, idag vänsterextrem rasforskare, som har tagit fram de nya siffrorna och sprider dem i triumf.

Enligt siffrorna från SCB hade vid årsskiftet 34,62 procent av Sveriges invånare utländsk bakgrund max en generation bakåt. Det handlar alltså om första eller andra generationens invandrare med minst en utländskt född förälder.

Innvandrerandelen i de tre største byene spesifiseres her med tall for aldergrupper:

I den tredje största staden, Malmö, är sedan tidigare de med utländsk bakgrund i majoritet. Den 31 december 2022 var andelen uppe i 57,54 procent.

I Göteborg och Stockholm var motsvarande siffra vid årsskiftet 47,96 respektive 45,43 procent.

Slik ser de eksakte, detaljerte tallene ut, ifølge Expo-gründerens Twitter-poster om saken:

Les også:

Gangster-tilstander i Malmö: Fire skadd i skyting fredag

 

Bestill fra Document:

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.