SOS-barnebyer er blant flere som er kritiske til beslutningen om å utestenge russiske og hviterussiske barn fra å delta i Norway Cup.

– Dette er fullstendig uakseptabelt. Barn og unge er alltid uskyldige i en krig. Disse barna skal ikke vokse opp med å hate naboene sine, de skal leve sammen også etter denne konflikten. Hvis vi straffer barn, forsterker vi dette problemet, skriver SOS-barnebyer i en uttalelse til NTB.

Kristin Oudmayer er direktør for barns rettigheter i Unicef Norge. Også hun er kritisk.

– Norway Cup tar jo imot barn og ungdommer fra andre områder der det er krig og et høyt konfliktnivå. Men nå blir det plutselig en annen behandling når det gjelder russiske barn. Det vil vi oppfordre turneringsledelsen til å reflektere over, sier Oudmayer til NTB.

MDGs nestleder Arild Hermstad peker på at det har kommet rapporter om mobbing av russiske barn bosatt her i Norge.

– Vi ser historier fra flere steder i Norge om barn med russisk opphav som blir mobbet og holdt ansvarlig for Putins barbariske handlinger. Vi bør ikke piske opp en stemning som underbygger slike situasjoner, skriver Hermstad i en e-post til NTB.

Mahmoud Faramand er stortingsrepresentant for Høyre, og kritiserer avgjørelsen på Facebook.

Dette er en meningsløs tilnærming. Slik holder man ikke på med andre land som boikottes. Barn fra andre land som har vært boikottet, har tidligere fått delta på cuper. Barn er ikke og bør ikke være et mål for disse sanksjonene.

Jeg ser også at noen ikke evner å skille mellom det som er en legitim demonstrasjon mot det russiske regimet og det som går over i direkte trakassering av russere i Norge.

Generalsekretær Pål Trælvik i Norway Cup forstår reaksjonene, men mener de egentlig ikke hadde noe valg.

– Vi skulle gjerne hatt dem med. Men når både Norges idrettsforbund og Norges Fotballforbund – som vi er underlagt – konkluderer som de gjør, ville det være rart om vi gjorde det motsatte, sier Trælvik.

Trælvik får støtte fra idrettspresident Berit Kjøll.

– Norway Cup er et internasjonalt idrettsarrangement og vil være omfattet av idrettsstyrets vedtak, som oppfordrer til utestengelse av russiske og hviterussiske idrettsutøvere, skriver Kjøll i en e-post til NTB.

Siden ukrainske barn ikke får spille fotball på grunn av krigen, bør ikke russiske barn inkluderes i en fotballturnering, mener Kjøll.

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.