– Etter en Norway Cup-kamp er Kåffa-foreldre blitt kritisert for rasistiske angrep. Vi har ikke funnet dekning for denne kritikken.

Barn skal ha fått apelyder og n-ordet ropt etter seg, var overskriften til Dagsavisen som var først ute med anklagene.

– Det er barn som blir utsatt for rasisme, og det kommer fra foresatte. Jeg synes synd på barna våre, sier moren til barn på et lag som spiller på Norway Cup.

– Jeg ser en mamma fra det motsatte laget som kjefter på våre barn, og mens dette skjer er det to besteforeldre som sier apekatt og n-ordet til barna våre, hevder moren.

KFUM tar et oppgjør med påstandene på sin hjemmeside, og dokumentasjonen fremstår solid. Da anklagene kom tok klubbledelsen det på alvor, og gjennomførte flere undersøkende tiltak.

I etterkant har vi:

  1. Vært i samtaler med juryen i Norway cup.
  2. Fulgt opp med samtaler med trenere på vårt lag.
  3. Hatt samtaler med mange foreldre og andre som var tilstede på kampen.
  4. Hatt dialog med motstanderlaget – både leder i klubben og lagleder som ledet laget i kampen.
  5. Hatt samtaler med administrasjonen i Norway cup.
  6. Behandlet saken i samsvar med klubbens handlingsplan mot rasisme.
  7. Styret i klubben er involvert og holdt løpende orientert.

Vi har under dette arbeidet ikke funnet noe som tilsier at det skal ha kommet rasistiske ytringer fra klubbens folk, foreldre eller andre.

Også Norway Cup-ledelsen har tilbakevist anklagene i Dagsavisen.

Pål Trælvik, generalsekretær i Norway Cup, sier til Dagsavisen at de har hatt en samtale med begge parter og dommeren som var til stede etter hendelsen, og at de ikke har funnet grunnlag for rasisme:

– Det var to dommere, og en dommerobservatør som var til stede under kampen. De har ikke observert at disse kommentarene skal ha blitt sagt, sier Trælvik.

Overfor TV2 refererer Trælvik til kamprapporten utformet av kampobservatørene som var tilstede.

«De har ikke hørt noe av det som kjennetegnes som hevdes har foregått i saken. Det var en tøff kamp, men sånn er det. Det er vårt svar, juryen har vært inne i dette.»

TV2 skriver at de har sett flere videoer fra oppgjøret, som riktignok gikk tøft for seg. «Men rasistiske utsagn fremkommer ikke på videoene», skriver TV2.

Det virker som rasismebegrepet utnyttes som følge av en tøff kamp, og dette er lett gjenkjennelig også i andre foraer enn fotball. Dessverre virker det, så lenge vi har medier som svelger det rått, og folk på sosiale medier som elsker å konkludere hvis konklusjonen er rasisme.

På sosiale medier kokte det blant folk som ikke virker å engasjere seg noe særlig når innvandrere tafser på jenter eller utfører grov vold på fotballbanen. Antirasistene var raskt ute med fordømmelse.

Nå tyder mye på at anklagene mot KFUM var ren bløff. Det blir trolig lite unnskyldninger fra woke-mafiaen å spore.

Les også:

Norway Cup 2023: Ingen jenter skal gå alene

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.