Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Dagsavisen er felt for brudd på Vær varsom-plakaten etter en artikkel med påstander om at foreldre skal ha kommet med rasistiske tilrop under Norway Cup.

Ikke alle påstander som hives ut om rasisme, er like godt begrunnet i fakta.

Dagsavisen er felt på punkt 3.2 og 4.14 i Vær varsom-plakaten, etter en artikkel om foreldre som angivelig skal ha kommet med rasistiske tilrop under Norway Cup.

NTB melder om saken.

Klageren mener artikkelen var for tynn, ved at foresatte til barna ikke fikk mulighet til å svare på anklagene rettet mot dem, skriver Medier24.

Dagsavisen mente imidlertid at samtidig imøtegåelse ble hentet inn fra lagets klubbleder, som ikke var til stede under kampen.

– Det kan godt hende det har skjedd, men jeg synes ikke Dagsavisen har klart å dokumentere det, heller ikke i tilsvarsrunden, sier utvalgsmedlem Stein Bjøntegård.

Avisa får imidlertid skryt for å ha anonymisert klubbene.

– Men anonymisering er ikke et fritak fra samtidig imøtegåelse når det er så sterke påstander. Det er heller ikke fritak fra opplysningskontroll. Det svikter på veldig mange måter, sier utvalgsmedlem Gunnar Kagge.

Utvalgsmedlem Asle Toje er knallhard mot Dagsavisens journalistikk i saken.

Han mener at avisen burde snakket med dommeren og foreldre som var til stede, for å og få full klarhet i hva som eventuelt hadde foregått.

Han kaller artikkelen for «slett journalistisk håndverk».

– Det er en uting at man skal kunne komme med dramatiske anklager uten at anklager er angitt, sier utvalgsmedlem Asle Toje.

 

Ny bok: Bestill i dag!

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

Flere gode bøker fra Document!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.