Historiene om at noe er alvorlig galt innen idrettsmiljøet i Groruddalen er ikke noe nytt. Beboere som følger med på hva som skjer i ungdomsmiljøene har fått servert negative historier i lang tid. Nå bekreftes det negative bildet ettertrykkelig av Akers Avis. Etter 40 år med integreringsarbeid, er det skremmende hvor skakkjørt deler av det multikulturelle ungdomsmiljøet ser ut til å være.

Vold, trusler og manglende foreldreengasjement har ødelagt for fotballen i Groruddalen over lang tid. Nå går klubbene sammen for å løse problemene.

-Jeg tror det er veldig viktig at alle klubbene opererer med felles kjøreregler. De fleste klubbene har store utfordringer  – og mange har felles utfordringer – derfor nytter det ikke å sitte på hver sin tue. Vi må gå sammen for å løse problemene, sier Kjell Kjepperud, fotballeder i Vestli IL.

Det blir nevnt et utvalg av episoder som synligjør hvordan ungdomsmiljøet i Groruddalen kan fortone seg. Fotballklubbenes ledere er redd sine egne spillere i aldersbestemte klasser.

Under en kamp mellom Grei og Vestlis 13-åringer på Greibanen ble tre Vestli-spillere bortvist av treneren grunnet dårlig oppførsel. Spillerne satte seg på tribunen og sjikanerte Grei-spillernes foreldre. Da de på nytt ble bortvist, knuste de bilruta til treneren og tisset på draktene sine.

———————-

Vi har forsøkt å lage litt rammer rundt kampene med musikk og speaker, i tillegg har vi hatt vakter. En vakt som gikk rundt banen under en kamp fikk en stein i hodet, og da ville jo selvfølgelig ikke han være vakt lenger. Volden har eskalert, mener Kjepperud.

————————

-Vi hadde tapt 2-5. Dommeren hadde blitt angrepet av våre spillere, fordi de syntes han var dårlig. Sånn kan vi ikke ha det, seier leder i Grorud IL, Richard Pedersen.

———————————

Under Grorud Cup gikk det fullstendig galt med et Romsås-lag. Etter tap, raserte de en garderobe. Romsås-spillerne ble også tatt på fersken da de stjal brus fra Groruds klubbhus. – Jeg tok dem på fersken og hold fast den ene gutten. Da spurte jeg Romsås-lederen hvorfor han ikke gjorde noe, han svarte at han ikke turte.

I artikkelen kommer det frem at det er to fotballklubber som har langt mindre problemer enn de andre. Det er Høybråten & Stovner og Grei. Begge lag hører hjemme i hvert sitt villastrøk med en overvekt av norske barn. Disse har nå en utfordring. Fotballklubber legges ned og klubbløse spillere søker seg til disse to klubbene.

Som følge av flere svært uheldige episoder har mange lag blitt oppløst. Trenden er at mange av de klubbløse spillerne oppsøker HSIL (Høybråten & Stovner), men de har ikke kapasitet til å ta i mot alle sammen.

Det ser ut som om den politiske korrektheten lever godt i Groruddalens idrettsmiljø. I hvertfall er det ingen som ser at elefanten står i rommet.

Under møtet forsøkte klubbene å drøfte hva som er årsaken til de alvorlige problemene.

Jan Bøhler (Ap) var tilstede under et møte i regi av fotballklubbene. Hva skal kompromissløse forsvarere av multikultur kommentere når disse opplysningene lekker ut av Groruddalen?.

-Det er helt forferdelig at ledere slutter og at lag blir oppløst fordi slike ting skjer, sier han.

Nå varsler Bøhler at han går i tenkeboksen før han kommer med forslag til hva han mener bør gjøres med fotballen i Groruddalen.

På toppen av det hele, så unnlater mange å betale treningsavgift. Grorud IL lider under dette.

I skrivende stund mangler Grorud IL 238 000,- kroner i treningsavgift fra sine spillere.

-Og det gjelder kun for spillere i alderen 13-19 år, utdyper Richard Pedersen, som mildt sagt er skuffet over situasjonen.

Kjell Kjepperud er forundret over Groruddalens næringsliv. Har han grunn til å være det?

Dessuten er jeg mildt sagt forundret over det lokale næringslivet i Groruddalen knapt støtter idretten, sier Kjell Kjepperud.

Artikkelen står  Akers Avis 16. november 2011. Den er ikke å finne på nett i skrivende stund, men kan dukke opp her:

www.groruddalen.no

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂