Aften skriver 22.februar om fotballvolden i Groruddalen. Det er svært lite hyggelige fakta om Groruddalsfotballen som blir lagt frem. Fotballgruppa til Vestli IL er halvert på fem år pga dårlig oppførsel fra spillerne. Den organiserte fotballen på Vestli er i ferd med å bryte sammen.

For fem år siden hadde klubben 26 fotballag. Dårlig oppførsel blant spillerne gjør at det i dag er 15 lag i fotballavdelingen. Medlemsmassen er halvert.

– Vi har utestengt spillere og lag pga dårlig oppførsel, men også fordi trening- og medlemsavgift ikke er betalt. Hele rekruttsjiktet fra gutter 12 og opp til junior mangler, og vi er redde for at hele fotballavdelingen blir nedlagt, sier Kjepperud.

Romsås IL er ikke bedre stilt.

– Vi har måttet utestenge en god del lag og spillere fordi de for eksempel begynner å sloss under kamper.

Stortingsrepresentant Jan Bøhler (Ap) er valgt inn i styret til Grorud IL for å jobbe med integreringen i idrettslaget. I tillegg skal han også ha fokus på å skaffe voksne ansvarspersoner. Et av forslagene er at voksne som ikke har barn som er aktive i fotballen skal ta i et tak. Det er bare å spytte i nevne og ta i et tak for å redde det multikulturelle prosjektet, foreldrene evner ikke å holde styr på egne barn.

Jan Bøhler:

– Jeg er bekymret for utviklingen. Spillere med minoritetsbakgrunn preger mange av idrettslagene i Groruddalen, og det er ofte vanskelig å få foreldrene til å ta tillitsverv. Derfor oppfordrer vi voksne som ikke har barn som spiller fotball til å være idrettsravner.

Bøhler skal ha møte med innvandrerorganisasjoner i Grorudalen for å forklare at foreldre må stille opp når de melder barna inn i et idrettslag.

Artikkelen finnes ikke på nett.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂