Det har de siste årene blitt rapportert om en del voldsbruk innen fotballen i multikulturelle områder i Oslo. Situasjonen ved enkelte lag i Groruddalen var nærmest en gjenganger i lokalnyhetene.

Nå har 8. divisjonslaget til Klemetsrud kommet med grove trusler og benyttet vold under en fotballkamp mot Oppegård. Uten å ha kjennskap til noen av lagene, så skal det sies at Klemetsrud er en av de multikulturelle sonene sør-øst i Oslo. Alvorligheten i situasjonen vises, ikke minst, ved at spillerne som uttaler seg om voldsbruken og truslene velger å være anonyme.

Idrett skal føre til forbrødring sies det.

– To Oppegård-spillere ble slått ned, der den ene fikk et slag i kjeven som medførte kjevebrist. I tillegg fikk flere av våre spillere servert bombetrusler og drapstrusler, sier én av Oppegård-spillerne til Nordstrands Blad, som ønsker å være anonym.

Aggresjonen i det tilreisende Oslo-laget ble derimot ikke noe mindre av at Oppegård 2 tok ledelsen et stykke ut i 2. omgang. Hjemmelagets angriper ble slått ned, uten at det fikk konsekvenser for Klemetsrud-spilleren.

– Da skulle en til flere spillere «skjære ballene av laglederen vår og drepe ham» . Ting roet seg etter hvert, men uten at dommeren så noen grunn til å dele ut kort, sier Oppegård-spilleren.

Det høres ut som en politisak, men behandles som en internsak. Enden på historien er uansett at laget trekkes fra serien. Det er ikke første gang det stormer rundt Klemetsrud, og ikke overraskende kan man lese at de har et ufortjent dårlig rykte. Samme gamle leksa. Egentlig er jo alt såre vel og fryd og gammen i Det nye Norge.

– Vi behandler dette som en internsak, og tar det naturligvis opp med den aktuelle lagledelsen. Vi må få klarhet i hva som har skjedd, sier Støldal – og legger til det er leit at klubben igjen havner i utenomsportslig fokus.

– På generelt grunnlag vil jeg si Klemetsrud har et ufortjent dårlig rykte. Det skjer mye bra i klubben, og vi fokuserer mye på gode holdninger, sier Støldal.

– Vi vet det har vært en del støy, og har i samråd med Klemetsrud fotball funnet ut at det er best for dem å trekke laget. Noe mer vil jeg ikke kommentere, sier Tore Jarl Bråten, styreleder i Oslo fotballkrets.

 

http://www.nettavisen.no/dittoslo/jeg-skal-skjre-ballene-av-laglederen-deres-og-drepe-ham/8489024.html

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂