Dette er noen av ingrediensene i årets Norway Cup, skal man tro Dagsavisen.

– Det er barn som blir utsatt for rasisme, og det kommer fra foresatte. Jeg synes synd på barna våre, sier moren til barn på et lag som spiller på Norway Cup, ifølge avisen.

– Jeg ser en mamma fra det motsatte laget som kjefter på våre barn, og mens dette skjer, er det to besteforeldre som sier apekatt og n-ordet til barna våre, hevder moren.

Ifølge andre Dagsavisen har snakket med, blir det også sagt «jævla kineser» til et av barna på laget etter noen harde taklinger.

Operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt vil ikke opprette sak på hendelsen.

– Det jeg kan bekrefte, er at politiet fikk en melding om at det var en slåsskamp på den banen der denne fotballkampen utspilte seg. Da politiet kom på stedet, var det rolig, men det hadde vært krangling, sier han.

Norway Cup 2023: Ingen jenter skal gå alene

Gulbrandsen sier videre at de tok en informasjonsrunde, og fant ikke grunnlag for å opprette en straffesak for hatefulle ytringer.

Den foresatte på laget der spillerne skal ha blitt utsatt for tilropene, forteller at det ikke er første gang de har opplevd noe slikt på Norway Cup. Også tidligere skal de ha fått kommentarer og lyder ropt mot seg, både fra andre barn og foresatte.

Klubblederen for det utsatte laget forteller at barna tar det forskjellig.

– Noen tar det bra, mens andre tar det dårlig. Han som ble kalt «jævla kineser» i går, tok det veldig tungt, og vil ikke spille flere kamper på Norway Cup.

– Man kjenner på en maktesløshet fordi barna blir utrolig lei seg. Du står der egentlig veldig sjokkert av at en voksen mann kan rope «jævla negerunge». Jeg synes synd på barna våre, avslutter klubblederen.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.