Fredrik Solvang advarer mot boikott av Eurovision i Israel. Han sier det vil vanskeliggjøre jobben med å dekke krig og konflikt på en mest mulig upartisk måte. Da vil NRK ha valgt side.

– Hvis NRK skulle ha trukket seg fra dette, ville NRK som den eneste mediebedriften i Europa ha innført en kulturell boikott av staten Israel. Det har store konsekvenser, sier Solvang til Kampanje.

Han mener Norge da må boikotte alle idrettsarrangementer og andre kulturarrangementer der Israel er med.

– Og det i en situasjon der landet Norge ikke har gått inn for noen som helst boikott av Israel, legger Solvang til.

Det mener Solvang ikke bare er urimelig, det kunne også gjort hans andre jobb vanskelig å gjennomføre.

– Hvordan skulle NRK som nyhetsformidler i neste omgang formidlet konflikten i Midtøsten objektivt hvis vi allerede har tatt stilling mot Israel? (NTB)

Her kan boikotten av Russland innen idrett være et forelegg. Norge har gått i spissen for utestengelse av russiske utøvere. Skulle NRK overføre boikotten på Israel, ville det fått konsekvenser for oppfatningen av NRK og Norge ute i verden. Norge har allerede markert seg som et av de mest Israel-kritiske vestlige land.

NRK-journalisten hadde fredag sin debut som Melodi Grand Prix-programleder da NRK offentliggjorde alle 18 artister som skal delta i årets konkurranse. Solvang leder programmet sammen med artisten Marion Ravn.

Samme dag hadde et knippe demonstranter møtt opp utenfor NRKs lokaler på Marienlyst i Oslo for å demonstrere mot Israels deltakelse i Eurovision Song Contest. (NTB)

Men det er neppe et knippe demonstranter som får Solvang til å uttale seg. Det må være folk innad i NRK som leker med tanken om boikott. Solvang rykker ut for å skyte ideen ned før den tar form.

 

 

Kjøp Jean Amérys bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.