Å bli stoppet av politiet uten grunn kan oppleves krenkende for de som er lovlydige. Det forstår alle. Å bli stoppet av tollere uten grunn kan også oppleves krenkende for de som er lovlydige. Det forstår alle.

Hvilken side politiet og tollere står på, det er det vi må spørre oss selv før vi tillater oss å bli krenket.

De gangene jeg er blitt stoppet av tollere har jeg rost de for at de er her for å stoppe smuglere. I fattige del av verden krenkes de fattige til daglige uten at noen reagerer. De blir krenket for at de tigger eller har forvillet seg på privat eiendom til en rik mann.

Døtre til de fattige bøndene blir kidnappet av jordeierens bander midt på natta for å bli voldtatt, og så levert tilbake til deres familier neste morgen som de var søppel.

Vi som kommer fra de fattige landene vet hva krenkelser er, og vet godt at vi har lært å lukke våre øyne. Dette er «business as usual» i land som er spesialdesignet for de rike. De rike har lov til alt. Det er de som er selve loven.

La oss for lov og ordens skyld tåle å bli stoppet en gang for mye enn aldri, for at politiet skal kunne jobbe i fred for å skape trygghet rundt oss.

Vil vi ha skyting på T-baner og knivstikking på kjøpesenteret, eller hjelpe politiet til å gjøre jobben sin?

I Sverige og Danmark styres store områder av familieklaner. Deres mafiavirksomhet krever «no go»-soner for å kunne operere fritt. Der har de sørget for at politiet ikke har adgang.
Skal vi ha slike soner her og?

Vær så snill. Bli med på dugnaden og bli gjerne fornærmet, men ikke på politiet.

Først publisert på Facebook, gjengitt med forfatterens velvilje

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.