I Politisk kvarter i dag var det Raymond Johansen som våget å stå opp for sunn fornuft og Høyre som spilte lockdown-kortet. Det trodde jeg ikke vi skulle få oppleve: Raymond sa de menneskelige og økonomiske konsekvensene er for store ved bare å stenge ned. Han våget også å si at sykdommen mest smitter blant barn som ikke blir alvorlige syke, og at dødstallene synker.

Dette er nye toner fra Raymond, som før har kjørt på «linja». De som fortsatt gjør det, hetser uvaksinerte og later som om tredje dose er svaret på alle problemer.

Den nye regjeringen har derfor latt det være opp til kommunene å velge strategi. Lilla Sølhusvik hadde derfor hentet inn en Sp-ordfører som ønsket en samlet nasjonal politikk. Hun var på linje med en tidligere statssekretær fra Høyre som brukte storslegga og sa regjeringen var handlingslammet.

Men tross gjentatte spørsmål kunne han ikke gi et eneste eksempel på hvilke tiltak Høyre savner. Det eneste var munnbind, som han mente skulle gå fra anbefalt til påbudt.

Dette var et interessant skjæringspunkt: En profilert Ap-politiker viser fleksibilitet og en pragmatisk holdning basert på erfaring, mens Høyre spiller på frykt. Mediene er på fryktlinja. Det er dét som gir mest makt.

 

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.