Unge Venstre-leder Ane Breivik mener Venstre i Oslo må støtte Ap for å få Rødt ut av byrådssamarbeidet.

Breivik mener Rødt er ekstremistisk, og at et slikt parti ikke bør ha noe med styring å gjøre.

– Det viktigste er at vi fjerner Rødt fra roret og forhindrer ­at Oslo og andre kommuner styres av ytterfløyer med så radikale meninger, sier hun.

Breivik mener det er viktig for Venstre å vurdere å samarbeide med Arbeiderpartiet både for å få makt etter valget i høst, og samtidig forhindre at Rødt får innflytelse, skriver Altinget.

Unge Venstre-lederen mener Rødt er mer ekstreme enn hva FrP er.

– Venstre har ikke samarbeidet med FrP lokalt, og så mener jeg at Rødt er mye mer ekstremt enn det FrP er. Det er ganske tydelig når et bredt politisk flertall vil støtte våpen til Ukraina, mens Rødt fortsatt ikke vil slutte seg til den avgjørelsen på grunn av ideologiske årsaker. Vi står i en situasjon som er helt særegen, hvor en av verdens største militærmakter går til uprovosert angrep på nabolandet Ukraina, sier hun.

Breivik presiserer at det naturligvis er Oslo Venstre som selv må fatte beslutningen om hvem de ønsker å samarbeide med.

– Men vi står ovenfor en viktig valgkamp. De store byene, blant annet Oslo, har blitt styrt av Arbeiderpartiet siden 2015. Da må Venstre spørre seg selv, etter å ha stått utenfor i åtte år, er samarbeide med den borgerlige siden så viktig at vi er villig til å sitte uten makt i minst 12 år, spør hun retorisk.

Breivik mener det viktigste med politikken er å kunne påvirke, ha innflytelse og å styre.

– Det er derfor jeg har støttet Venstres samarbeid med Ap i Bergen og et samarbeid på høyresiden nasjonalt. Det viktigste for Venstre er å få gjennomslag for politikken vår, sier hun.

Leder av Unge Venstre Oslo sliter med klimaangst

Breivik synes ikke det er viktig hvem man samarbeider med, så lenge man er enig om viktige politiske linjer og dermed kan få innflytelse.

– Det er mye vi er uenige med Ap om, men noen ting er vi enige om. Vi er begge opptatt av god og trygg økonomisk styring. Vi deler mye med både Ap og Høyre. For meg er det ikke viktig hvem vi er bestevenn med, men at Venstre får innflytelse, og derfor bør Venstre åpne dørene på gløtt for et samarbeid, sier Breivik.

Leder for bystyregruppen til Venstre, Hallstein Bjercke, mener Venstre har vært åpen for Ap i åtte år.

– Vi har sagt at vi er et konstruktivt opposisjonsparti og er villig til å danne flertall med dagens byråd hvis det betyr gjennomslag for vår politikk. Så langt har de ikke kommet til oss, men heller valgt å samarbeide med Putins medløpere i Rødt, sier Bjercke og legger til:

– Det er ingen andre politikere som har gitt Rødt større innflytelse enn det Raymond Johansen har gjort de siste åtte årene.

Han vil imidlertid samarbeide med et annet ekstremistisk parti, nemlig MDG.

– Når det er sagt, går vi til valg på et alternativ til dagens byråd, og vi mener denne byen styres best i krysningspunktet av partiene MDG, Venstre og Høyre. Det vil gi en offensiv klima- og miljøpolitikk, og en miljøpolitikk som funker for både folk og næringslivet. Det gir en liberal, moderne og urbant utgangspunkt for politikken, sier Bjercke.

– Dette er den eneste konstellasjonen som hadde fått et flertallsbyråd. Det betyr at Venstre, sammen med MDG og Høyre, kan fullt ut blokkere ut fløypartiene på både høyre- og venstresiden, enten om det er Bompengepartiet, FrP, Sv eller Rødt, avslutter han.

 

Kjøp billetter til møtet her

 

 

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.