Hallstein Bjercke (Venstre). Foto: Fredrik Hagen / NTB

Det er lite sannsynlig at Venstre kan samarbeide med FrP, sier partiets toppkandidat i Oslo, Hallstein Bjercke. Han lukker ikke døren for et rødgrønt samarbeid.

Venstre har allerede i god tid før valget startet det en del vil kalle uverdig og kynisk hestehandel på tvers av politiske blokker.

I et intervju med Aftenposten sier Bjercke at de ønsker et blågrønt byråd med Høyre og Venstre.

NTB melder om saken.

– Det jeg kan love, er at Venstre alltid skal være et konstruktivt parti, som skal søke makt og gjennomslag for vår politikk. Men vi vil ha et blågrønt byråd. Det er det beste for byen, sier Venstres toppkandidat i Oslo.

Han sier de lukker døren for radikale fløypartier, og at Venstre utover dette er opptatt av å være konstruktive og være med på å styre byen.

– Årsmøtet har vedtatt at vi går til valg på et blågrønt byråd med Høyre og Venstre. Så har vi også strukket ut en hånd til MDG. Det betyr at vi kan få et flertall som blokkerer ytterfløyene på begge sider. Altså Rødt og FrP, sier Bjercke.

Dermed kan det som i utgangspunktet er en borgerlig orientert stemme til Venstre, vise seg å bli en stemme på fortsatt rødgrønt styre i Oslo, med MDG i fri dressur.

Mange vil mene at denne typen «politisk shopping» på tvers av blokkene er en hån og et svik mot velgerne, og gjør at folk kan ende opp med en helt annen politikk enn det de trodde de stemte for.

Les også:

FrP krever Høyre-garanti mot samarbeid med MDG

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»! Du kan også kjøpe den som e-bok.

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.