Høyres byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg (H) inviterer de andre borgerlige partiene til samtaler om nytt byråd i Oslo torsdag.

– Jeg har i dag invitert Venstre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti til sonderinger med sikte på å danne et borgerlig byråd i Oslo.

– På bakgrunn av de sonderingene ser jeg for meg at forhandlinger om det politiske grunnlaget for det nye byrådet gjennomføres fra neste uke, sier Lae Solberg til NRK.

Det er usikkert hvilke partier som vil ende opp i det nye byrådet. Venstre har sagt at de ønsker et samarbeid med MDG i stedet for Frp. Samtidig er det trolig mange Høyre-velgere som absolutt ikke ønsker et samarbeid med MDG. Lae Solberg får en vanskelig oppgave, og sier selv at han ønsker et så bredt byråd som mulig.

– Høyres mål er et bredest mulig borgerlig byråd.

– Betyr det at primærønsket er et flertallsbyråd?

– Høyre ønsker et flertallsbyråd. Så har jeg registrert at det er ulike synspunkter på det. Det er derfor det er viktig å ha sonderinger, og derfor inviterer vi til det med alle fire på tordag, sier Eirik Lae Solberg.

MDG ønsker å bytte side og ville gå i sonderinger med Høyre og Venstre om et mulig byrådssamarbeid i Oslo. Høyre har takket nei til samtalene.

– Det er helt unaturlig for Høyre å innlede samtaler med MDG, sa Høyres Eirik Lae Solberg til Vårt Oslo.

MDG er derfor ikke invitert til dette møtet.

Hallstein Bjercke, Venstres toppkandidat i Oslo, sier at partiet skal fortsette å kjempe for et blågrønt byråd.

– Velgerne har vært tydelige på at de ønsker et skifte i Oslo, derfor er vi åpne for å snakke med andre partier for å sikre at denne byen får et nytt byråd som kan ta byen i en grønnere og mer liberal retning, skriver han i en tekstmelding til NTB.

Partiet skal ta stilling til invitasjonen på Venstres gruppemøte mandag kveld.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.