Kan styre Oslo uten MDG med på lasset: Byrådslederkandidat Erling Lae Solberg (H). Foto: Annika Byrde / NTB

Styret i Oslo FrP åpner for samarbeid med Høyre og Venstre. Dermed kan det sikres et styringsdyktig flertall, uten at MDG kommer inn fra sidelinjen.

Etter høstens kommunevalg har det vært uavklart hvordan byrådet i Oslo skal settes sammen, og hvem som kan fungere som samarbeidspartier.

De to siste ukene har ledelsen i Oslo Høyre og Oslo Venstre forhandlet om en ny plattform på Fredensborg i Oslo.

Partiene er i mindretall, og trenger støtte for å få et flertall som kan styre hovedstaden.

FrP har tidligere erklært at partiet ikke vil støtte et byråd de ikke mer med i, og Venstre har sagt blant nei til å sitte i byråd med FrP. Det har skapt en politisk floke det ikke har vært så greit å løse opp i.

For i bakgrunnen lurer MDG, med et ønske om å fortsatt sikre seg makt i byen. Venstre har sagt seg interessert i å få MDG med på laget, mens Høyre har vært avvisende.

Nå ser det ut til at Frp likevel kan gå i forhandlinger med Venstre og Høyre, om et løsning som innebærer at byrådet støttes av FrP.

Tirsdag kveld åpnet styret i Oslo Fremskrittsparti for å inngå en samarbeidsavtale, skriver NRK og Dagsavisen.

På et styremøte tirsdag kveld ble det vedtatt at «Oslo FrP mener det er et godt politisk grunnlag for å finne felles løsninger på ikke-sosialistisk side»

– Etter vedtak fattet i fylkesstyret har forhandlingsutvalget fått fullmakt til å gjennomføre samtaler med de andre ikke-sosialistiske partiene for å se om det er grunnlag for et samarbeid. Oslo Frp er samstemt i at våre velgere forventer konkrete gjennomslag og samtaler i gjensidig respekt, står det i vedtaket.

Et betydelig antall velgere i Oslo vil trekke et lettelsens sukk dersom dette innebærer at det ytterliggående MDG forblir på sidelinjen, uten mulighet til å fortsette det partiet har bedrevet gjennom åtte år i byråd i hovedstaden.

Mange vil mene at MDG har påført Oslo mer enn nok av skade i form av meningsløse prosjekter og uansvarlige milliardoverskridelser, og at det ville være være en politisk skandale om de skulle få fortsette med det i fire år til.

Også i andre byer er det en del innbyggere som puster lettet ut, les også: 

MDG-fritt styre: Borgerlig koalisjon overtar i Tønsberg

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.