FHIs direktør Camilla Stoltenberg varslet torsdag at en tredje dose med koronavaksine vil komme. Nøyaktig når og til hvem er ennå ikke helt avklart, sier hun til NRK.

– Et veldig viktig nasjonalt tiltak akkurat nå er; vaksiner dere med tredje dose. Vi har allerede begynt å planlegge for det, for vi regner med at det vil skje og blir aktuelt. Men akkurat når og hvilke grupper, har vi ikke tatt standpunkt til ennå, sier Stoltenberg til NRK.

Smittetrenden i Norge er fortsatt stigende, selv om vaksinasjonsdekningen ligger på rundt 90 prosent.

Det siste døgnet er det registrert 1.783 koronasmittede i Norge. Det er 269 flere enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 1.505 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 1.145, så trenden er stigende.

Onsdag var 188 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var én flere enn dagen før.

52 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 24 på respirator. Det er sju flere på intensiv og fem flere på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

Ved midnatt natt til torsdag var det utført 8,1 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 222.296 personer testet positivt.

Til nå har 4.214.782 personer fått første dose av koronavaksinen, og 3.762.326 personer har fått andre dose.

Til sammen er 947 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

59 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 22 dødsfall i Norge. (NTB)

Bekymringer

Stoltenberg innrømmer at vaksinene ser ut til å miste effekt.

– Den andre gruppen av de innlagte er de eldste i Norge, som er sårbare, og det ser ut til at vaksinen ser ut til å ha tapt effekt. Og vi oppfordrer sterkt til at de går og får den tredje dosen, sier Stoltenberg.

Hun vil likevel ikke tidfeste innføringen av en tredje dose.

– Vurderingen vil skje raskt, men tredjedosene er godkjent etter 6 måneder, så det er mange under 65 år det ikke er aktuelt for ennå, utdyper hun.

FHI planlegger å gi de under 65 år en tredje dose med koronavaksine (NRK)

Les også:

Uvaksinerte skilles ut på arbeidsplassen

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.