Ansatte blir testet for koronavirus når de kommer kjørende til Haukeland universitetssykehus. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Det er 318 personer innlagt med koronasykdom på norske sykehus, en nedgang på sju personer fra onsdag. 96 av de innlagte behandles med respirator.

For første gang har antallet innlagte på respirator gått ned, fra 99 på onsdag til 96 på torsdag, viser tall fra Helsedirektoratet.

239 av koronainnleggelsene er i Helse sør-øst, 42 i Helse vest, 22 i Helse Midt-Norge og 15 i Helse nord.

Blant dem på respirator er 70 i Helse sør-øst, 13 i Helse vest, 7 i Helse Midt-Norge og 6 i Helse nord.

Det var ved midnatt registrert 4.935 personer med koronasmitte i Norge, en oppgang på 280 på ett døgn, ifølge tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS).

Torsdag hadde 98.587 personer blitt testet, en økning på 4.322 fra dagen før, opplyser Folkehelseinstituttet. Rundt 5 prosent tester positivt for koronavirus.

Totalt har 180 personer med koronasmitte fått intensivbehandling. Disse har en gjennomsnittsalder på 61 år og 76 prosent er menn.

45 personer som har testet positivt for korona, er så langt bekreftet døde. Disse har en gjennomsnittsalder på 83 år.

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.