Dr. Anthony Fauci vitner under en høring i Senatet i Washington den 20. juli 2021. Foto: J. Scott Applewhite / Pool via AP / NTB.

Et brev fra National Institutes of Health (NIH) der den amerikanske helse­myndigheten besvarer et spørsmål fra den republikanske kongress­representanten James Comer, viser at USAs smittevern­sjef Anthony Fauci løy da han sa NIH aldri hadde finansiert gain-of-function-forskning ved virus­laboratoriet i Wuhan, hevder molekylær­biologen Richard H. Ebright ved Rutgers-universitetet.

Under en høring i det amerikanske Senatet i mai vitnet Fauci at NIH ikke hadde finansiert slik forskning, men brevet fra NIH viser noe annet, sier professor Ebright.

I brevet står det at NIH finansierte et prosjekt som testet spike-proteiner, skriver Breitbart:

However, the NIH’s October 20 letter to House Oversight Committee Ranking Member James Comer (R-KY) showed that the NIH grant, which was awarded to EcoHealth Alliance and then sub-awarded to the Wuhan lab, funded a research project during 2018 and 2019 that tested “if spike proteins from naturally occurring bat coronaviruses circulating in China were capable of binding to the human ACE2 receptor in a mouse model.”

Forsøket svarer til selve definisjonen på gain-of-function-forskning:

According to the Department of Health and Human Services, “gain-of-function” research is research that improves the ability of a pathogen to cause disease.

Ebright legger ikke fingrene i mellom i sin omtale av Fauci:

Virusene som ble studert med finansiering fra NIH, kan ikke ha utløst koronapandemien, heter det i brevet, der EcoHealth Alliance ikke desto mindre får kritikk for ikke å ha rapportert fullt ut om sine aktiviteter, slik reglene for finansieringen skulle tilsi.

For republikanske kongressmedlemmer frikjenner ikke det Fauci:

Sen. Rand Paul (R-KY), whose questioning had led to Fauci’s denial that NIH was funding gain-of-function research at the Wuhan lab in May, tweeted: “‘I told you so’ doesn’t even begin to cover it here.”

Sen. Tom Cotton (R-AR), who was mocked for suggesting the coronavirus might have escaped from the Wuhan lab, also weighed in on NIH’s letter, tweeting, “Fauci knew. He should be investigated and prosecuted to the fullest extent of the law.”

Rep. Mark Meadows, former North Carolina congressman and former President Donald Trump’s chief of staff, tweeted: “To call this a bombshell is an understatement. Dr. Fauci and others claimed under oath the NIH didn’t fund gain of research function in the Wuhan Lab. Now the obvious is confirmed: they did.”

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.