Republikaneren Michael McCaul i utenrikskomiteen i Representantenes hus sier en rapport viser at coronaviruset hadde nedslag i befolkningen i Wuhan så tidlig som i september 2019. Samtidig stengte laboratoriet ned sin genbank, og sykehusene i byen fikk større belegg. At verden ikke ble alarmert, er den største mørklegging i historien, sier McCaul.

Rep. Michael McCaul, R-Texas, shared new findings from the House Foreign Affairs Committee Republicans’ probe into the possible origins of COVID-19 on Monday and accused the Chinese Communist Party (CCP) of engaging in the «greatest cover-up in human history.»

Han sier Kinas kommunistparti lekte med ild da de ga seg i kast med gain-of-function-forskning.

«They were playing with fire,» said McCaul. «They were genetically manipulating at the lab this gain-of-function that was taking place.»

WHO reagerte ikke før det kom en pressemelding fra helsemyndighetene i Wuhan 31. desember 2019.

Men det hadde skjedd mye mistenkelig allerede i september:

In September, the Wuhan lab’s genetic sequencing database was taken offline in the middle of the night, which according to McCaul, shows that they were trying to «hide» or «cover-up» something of significant concern.

Satellite imagery from around the same time purportedly shows increased activity at the hospitals near the Wuhan lab, says McCaul.

Flere måneder tidligere hadde ledelsen ved laboratoriet bedt om å få renovert luftavtrekket og søppelhåndteringen, til tross for at laboratoriet bare hadde vært operativt i et par år.

Months ahead of the COVID-19 outbreak, the Wuhan National Biosafety Lab requested bids for major renovations to air safety and waste treatment systems in research facilities that had been operational for less than two years, according to the report on the pandemic’s origins, obtained by Fox News.

I oktober var det olympiske leker for militære med hele 9.000 deltakere. Noen av disse skal ha kommet hjem syke, og kineserne har spredt rykter om at det var amerikanerne som hadde med seg coronaviruset.

McCaul mener at Peter Daszak fra EcoHealth Alliance må stå til ansvar for de 3,4 millioner dollar han ga til Wuhan, penger han fikk av Anthony Fauci.

McCaul also called for top researchers involved with the Wuhan lab to be sanctioned and singled out Peter Daszak, whose New York-based organization EcoHealth Alliance sent $3.4 million in National Institutes of Health grants to the Wuhan lab between 2014 and 2019, according to the Wall Street Journal.

«I believe that Peter Daszak needs to testify before Congress about what was going on,» McCaul said.

 

 

Rep. McCaul on House GOP’s bombshell Wuhan lab report: ‘Greatest cover-up in human history’

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂