Angela Merkel forsøkte å selge seg som landsmoder i tradisjonen til Konrad Adenauer, Vest-Tysklands leder etter annen verdenskrig, hvis ordspråk var «Ingen eksperimenter, Keine Experimente». Men Merkels politikk har snarere vært det motsatte: Eksperimenter for enhver pris.

Det gjelder både innvandringspolitikken, da hun i 2015 suspenderte Dublin-konvensjonen slik at Tyskland kunne ta imot ubegrenset med innvandrere, og energipolitikken, som har kostet ufattelige summer og likevel ikke gir sikker strømføring.

Norge dilter etter i samme spor, og det er ingen forskjell på Ap og Høyre.

Det var Jons Gahr Støre som på landsmøtet i 2015 foreslo at Norge skulle ta imot 10.000 syrere. Ungdommene på de første radene jublet, men i de bakre rekker så veteranene bekymret ut. Veteranene fikk rett. Det kom 32.000, og det var langt mellom leger og ingeniører.

USA gjennomfører samme eksperiment, og der snakker man om enda høyere tall: Det anslås to millioner innen årets utgang.

De testes ikke og vaksineres ikke, mens innfødte amerikanere risikerer å miste jobben hvis de er uvaksinerte.

Det sosiale vevet rives i stykker, og det skjer helt bevisst.

De får det de ber om, sier Lara Logan. Det som skjer, er bevisst, det er inkompetent og ondsinnet.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂