Angela Merkel, Tysklands forbundskansler fra 2005 til 2021, var 8. februar 2023 i Elfenbenskysten i Vest-Afrika for å motta en pris fra UNESCO, FNs organisasjon for utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon. Juryen til Félix Houphouët-Boigny-UNESCOs fredspris har tildelt 2022-prisen til Merkel som en anerkjennelse for hennes innsats for å ta imot migranter.

«Alle jurymedlemmene ble rørt av hennes modige beslutning i 2015 om å ønske mer enn 1,2 millioner flyktninger velkommen, spesielt fra Syria, Irak, Afghanistan og Eritrea. Dette er arven hun etterlater». Det sier Denis Mukwege, jurypresident og vinner av Nobels fredspris i 2018.

For denne begivenheten var det gigantiske plakater av Angela Merkel overalt i Yamoussoukro, hovedstaden i Elfenbenskysten. Folk over hele byen snakket om den tidligere tyske kansleren. Mange i Yamoussoukro sier at de beundrer Merkel: «Hun var en ekte leder. Hun har utrettet mye. Hun hjalp også migranter med å komme til Europa og åpnet døren for flere tusen», sier en innbygger.

FN er åpenbart begeistret for at Merkels regjering åpnet Tyskland og Europa for store mengder migranter og asylsøkere, uten å spørre sine egne velgere. I oktober 2022 fikk Merkel også Nansenprisen fra FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) for å ha sluppet inn over en million migranter i løpet av noen måneder.

Blant over en million migranter og asylsøkere som kom til Tyskland bare i perioden 2015-2016 var det hundretusenvis av muslimske menn i militærdyktig alder. Dette har beviselig skapt store økonomiske og sosiale problemer i mange tyske byer, samt en rekke tilfeller av grov voldskriminalitet og terrorisme. Likevel har dette ikke hatt noen reelle negative konsekvenser for Angela Merkel eller andre medlemmer av hennes regjering.

Ursula von der Leyen var forsvarsminister i regjeringen Merkel da tyske myndigheter nesten uten kontroll slapp inn militante muslimer og potensielle jihadister. Hun ble deretter i 2019 forfremmet til Europakommisjonens president, den kanskje mektigste stillingen i hele EU.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her! Du kan også kjøpe den som e-bok her.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Kjøp Alexander Graus «Hypermoral» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.