Den tidligere tyske forbundskansler Angela Merkel. Foto: Hendrik Schmidt/dpa via AP

Tysklands forrige forbundskansler Angela Merkel åpnet landets grenser mer eller mindre på vidt gap for innvandring fra den tredje verden. I FN synes man dette fortjener en medalje.

Angela Merkel var Tysklands forbundskansler fra 2005 til 2021. I denne uvanlig lange perioden som statsleder hadde hun blant annet ansvaret for den politikken som har ført til at om lag en fjerdedel av landets befolkning i dag består av innvandrere (ca. 20 millioner, per 2019, enda flere i dag).

Svært mange av disse innvandrerne kommer fra land i den tredje verden, i Asia, Afrika og Midtøsten. Spesielt kom det mange i forbindelse med den store migrantbølgen i 2015.

Her ble Merkel kjent for å føre en slags «åpne dørers politikk», der man i praksis slapp inn alle som kom. Hennes motto i denne forbindelse ble «Wir schaffen das», vi klarer dette.

Document har ved en rekke anledninger skrevet om de konsekvenser en slik storstilt og bortimot uhemmet innvandring har gitt, ikke minst i form av kriminalitet og utrygghet i samfunnet.

Men ikke alle er negative til denne politikken hva innvandringen har hatt å si for Tyskland og Europa. Merkel har også fått applaus for sin raushet på befolkningenes vegne.

Nå skriver Fria Tider om at hun til og med har fått en medalje fra FN for hva hun har utrettet:

Tysklands tidigare förbundskansler Angela Merkel får Unescos fredspris för sitt beslut att öppna de tyska gränserna för tredje världen-invandrare år 2015, skrives det.

Avisen oppsummerer kort hva det nå er som blir hedret:

Det var med utropet «Wir schaffen das» («det klarar vi») som Angela Merkel under hösten 2015 lockade 1,2 miljoner invandrare från tredje världen till Tyskland.

Slik lyder begrunnelsen fra Unescos fredsprisjury:

– Samtliga jurymedlemmar blev rörda av hennes modiga beslut 2015 att välkomna mer än 1,2 miljoner flyktingar, särskilt från Syrien, Irak, Afghanistan och Eritrea. Detta är det arv hon lämnar efter sig, säger Denis Mukwege, ordförande i Unescos fredsprisjury.

Ifølge Unesco har juryen bestått av følgende personer:

The Members of the international jury:

Mr Michel Camdessus, former Managing Director of the International Monetary Fund (France)

Mr Santiago Gamboa-Samper, writer, journalist and diplomat (Colombia)

Mr Denis Mukwege, gynecologist, Nobel Peace Prize Winner, 2018 (Democratic Republic of Congo)

Mr. Thomas Pesquet, astronaut, Goodwill Ambassador of the UN Food and Agriculture Organization (France)

Ms Hayat Sindi, UNESCO Goodwill Ambassador (Saudi Arabia)

Mr Forest Whitaker, Actor, producer and director, Goodwill Ambassador to UNESCO, (United States)

Dette er personer som har nokså begrenset erfaring med hva det innebærer å leve i det Tyskland Angela Merkel drastisk har forandret med sin politikk.

Les også: 

Gjengvoldtekter er blitt hverdagskost i Merkels multi­kulturelle paradis

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.