Båtmigranter etter ferden over Middelhavet. De fleste  på bildet skal ha oppgitt å være fra Eritrea. Foto: Kripos / NTB

Regjeringen på Kypros har bedt  EU om hjelp etter at den illegale innvandringen fra tredje verden har skutt i været.

Kyros er et lite land med kun ca. 1,2 millioner innbyggere, men bare i fjor registrerte man over 21.500 asylsøknader.  Landet er i ferd med å knele under presset fra tilstrømningen av mennesker fra land i den tredje verden .

Økningen av asylsøkere til Kypros har økt med nær 500 prosent siden 2016, ifølge innrikesminister Constantinos Ioannou.

Når ber kypriotiske myndigheter EU om hjelp.

Fria Tider melder om saken.

Ministern har uppmanat EU att lansera en unionsomfattande handlingsplan för att hejda flödet av illegala invandrare som använder den alltmer populära så kallade östra Medelhavsrutten till Europa.

Den siffra som Constantinos Ioannou uppger antyder att över hälften av de 42.831 invandrare som enligt Frontex officiella siffror använde rutten under 2022 hamnade på Cypern, skriver Remix News.

De 55.000 innvandrerne fra den tredje verden som har kommet til Kypros siden 2016, tilsvarer 5 prosent av landets  befolkning.

Det har altså på kort tid skjedd en merkbar endring i landets demografi, og disse innvandrerne er nå et stående – mange steder dominerende – trekk ved gatebildet i byene. Noe der for øvrig også er mange steder i nærliggende land som Hellas og Italia.

Migrantlägren i landet är nu överfulla, och flera incidenter förra året resulterade i att kravallpolis sattes in på mottagningscentret Pournara nära huvudstaden Nicosia för att bryta upp bråk mellan rivaliserande grupper från Kongo och Nigeria, skriver Fria Tider.

Befolkningen på Kypros har i stor grad fått nok av dette:

Den stora inflödet under de senaste åren har lett till en alltmer negativ inställning till invandrare och asylsökare från cyprioternas sida, enligt en färsk studie från UNHCR.

«Cyperns storlek, de möjliga förändringarna i öns demografi och rädslan för kriminellt/våldsamt beteende fortsätter att utgöra de viktigaste bekymmer som allmänheten har när det gäller flyktingar och asylsökande», står det i rapporten.

En stor andel cyprioter anser nu att tredje världen-invandrarna saknar vilja att integreras i det cypriotiska samhället.

Les også: 

Mer enn 3.000 migranter til Italia på to dager

 

Bestill fra Document:

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

Kjøp flere gode bøker, se utvalget!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.