Den høyeste avlingsproduksjonen noensinne i India ødelegger narrativet om at klimakrisen er her, og ektremvær skaper nød og død. Til tross for at verdens største demokrati styrker verdens matsikkerhet, formidlet media helt ukritisk IPCCs sjette hovedrapport som påsto at dette var  «Kode Rød» for menneskeheten og naturen på grunn av litt høyere temperatur og litt mer CO2 i atmosfæren. Resultatene fra India viser det stikk motsatte, og det er fakta som teller, ikke påstander.

Landbruksdepartementet i India rapporterte om rekordproduksjon av avlinger i 2020, inkludert hvete, mais og oljefrø. Økningen er på 3,7 prosent, fra 308 millioner tonn i 2020-21 mot 297 millioner tonn tidligere. Også hagebrukproduksjonen som inkluderer frukt, grønnsaker, aromatiske planter, medisinske planter, krydder og plantasjeavlinger var den beste noensinne for India i 2020. Det rapporteres også om bedre miljøhygiene, synkende forurensingsnivå og utviklingsland bruker i økende grad ressursene sine til å forbedre økosystemer, inkludert landbrukssektoren. India husker fortsatt den grusomme hungerkatastrofen i 1943, og det er en grunn til at indiske politikere har forsyningssikkerhet som førsteprioritet.

Flere faktorer bidro til rekordavlingene i 2020: På 1970-tallet gikk Indias landbrukssektor inn i en grønn landbruksrevolusjon, skapt av industrialisering og  Norman Borlaugs forbedrede genmanipulerte avlingssorter. Med økonomisk liberalisering på 1990 -tallet har landet ytterligere åpnet døren til velstand i landbrukssektoren, og er i dag en av verdens fremste matvareprodusenter. Det skyldes ikke minst billig fossil energi, som sikrer mat til over 8 milliarder mennesker på kloden. Den indiske traktorprodusenten Solis, produserer hele 450 rimelige og effektive dieseltraktorer hver dag, så når vestlige, velfødde politikere driver samfunnseksperimenter med verdens energitilgang, bør det ringe noen store alarmklokker i FN. Dessverre skjer det motsatte.

Suksessen i 2020 hadde heller ikke vært mulig uten et gunstig miljø for avlinger. Økt nivå av CO2, en grad varmere klima de siste 160 år, og forsatt godt med regn, gir både bedre vekst og lengre vekstsesong, noe som er en velsignelse for  bønder og forbrukere. Vestlige media insisterer imidlertid på at det er en katastrofe, og politikerne bruker billioner på å skape en fremtid med kaldere klima og mindre plantenæring i luften. Hadde været og klimaet vært så mye dårligere nå, ville ikke rekordavlingene vært mulig.

I 2021 ble 80 til 90 prosent av Frankrikes vingårder og frukthager ødelagt av en kuldebølge. Også Brasil og Paraguay opplevde kuldebølger i juni og juli. Den gjennomsnittlige globale temperaturen i dag er hverken unik, eller i rask økning, og den står i skarp kontrast til temperaturen under Maunder minimum mellom 1645 og 1715, som var en enorm katastrofe for menneskeheten. Siden 1700 -tallet har varmen gradvis økt og miljøforholdene i floraen blitt bedre.

Faktum er at vi lever i en varmeperiode som alltid har vært en velsignelse for menneskeheten, og den skaper svært gode forhold for naturen, menneskeheten og avlingene våre. Selv IPCC-rapportene slår fast at oppvarmingen har tatt en pause siden 1998. Det finnes imidlertid ingen fakta eller historiske klimadata som tilsier at to grader varmere klima skal bli fullstendig katastrofalt slik klimaprofitørene hevder. En liten istid med dagens populasjon vil imidlertid være fullstendig ødeleggende for mattilgangen, men vi kan uansett ikke gjøre noe med naturens konstante og naturlige klimaendringer.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.