Det var en annen tid: Etter beslutning om utbygging av østre Mardalsfossen, med Norges høyeste fossefall på 655 m, hvorav 297 m loddrett, samlet aksjonister fra samarbeidsgruppen fra «Natur og Miljøvern» seg til demonstrasjoner på fjellet midt imellom Rauma og Nesset kommuner. Her demonstrantene foran anleggsmaskinene som de midlertidig klarte å stanse. Foto: Erik Thorberg / NTB / Scanpix.

Det er noen år siden at demonstranter fra naturvern og den politiske venstresiden lenket seg fast for å demonstrere mot kraftutbygging ved Mardøla og Alta.

Blant dem var filosofiprofessor Arne Ness som den ledende dyp-økologi filosof.

Disse inngrepene i naturen var så skånsomme at de i dag omtrent ikke blir lagt merke til.

Jeg lurer på hva økologi-filosofen ville sagt i dag om han hadde sett den ødeleggelsen av det naturlige miljø som den skogen av monstervindmøller forårsaker?

Vindmøller som er så store at de som bor i nærheten får nattesøvnen ødelagt av svishingen fra propellene. Under isingsforhold kan store isflak bli slengt på bakken og være livsfarlige.

For noen år siden ble tyskere som stjal egg fra redene til våre fredede rovfugler arrestert som fauna forbrytere. Nå tar vindmøllene livet av store mengder av havørn og andre fredede fugler.

Den nye tid: Lan Marie Nguyen Berg, byråd for miljø og samferdsel, Oslo kommune offentligjør hvem som skal levere de nye trikkene til Oslo. Hun ankom selv i bil. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

I Tyskland stenger de snart ned alle kull- og atomkraftverkene. Troen på at vind/sol og bølger skal kunne erstatte dette er totalt urealistisk. Tyske myndigheter forhandler nå med Trøndelag fylke om rettigheter til å sette opp vindmøller slik at vi kan eksportere kraft til de.

Motstanden mot monstermastene er økende i Tyskland og løsningen kan være å ødelegge Norges natur i stedet.

Alt dette skyldes én ting: Den kvasivitenskapelige teorien om CO2-skapt global oppvarming.

Vitenskapsfilosofen Karl Popper slo fast at kriteriet på en vitenskapelig teori er at den i prinsippet kan motbevises. FNs klimamodeller kan ikke motbevises eller bevises på annen måte enn ved at modellenes spådommer stemmer med det som skjer i virkeligheten. Hittil har ingenting av IPCC forutsigelser stemt. Fredsprisvinneren Al Gores film er blitt tilbakevist på alle områder. Selv IPCC må innrømme at temperaturen på jorden de siste 18 – 20 årene ikke har steget. Men skolebarna har fått panikk og streiker.

Dette er politisk styrt vitenskap og presset på vitenskapsmenn både når det gjelder lønn, bevilgninger og karriere er enorm. Det som er typisk for klimarealistiske vitenskapsmenn er at de er pensjonister. Da risikerer de ikke noe annet enn å bli kalt demente. Ref. Professor Stein Bergsmark og Nobelprisvinner i fysikk, professor Ivar Schrøder som nylig var på TV2 uten at han fikk særlig mye oppmerksomhet.

Folk må våkne opp og forstå at det er andre motiver som styrer klimafanatikerne enn klima.

Følg pengene. Al Gore hadde 1 million dollar i formue da dette startet, han er god for over 100 millioner nå. De enorme pengesummene som politikere i alle land pøser ut over alle prosjekter som har klima i navnet sitt, ender selvsagt i lomma til alle aktivistene som får eierforhold og lønninger i denne enorme aktiviteten. Milliardene vil strømme mot alle u-land, for det er jo vedtatt at vi, d.v.s. Den industrialiserte verden, som har skylden. Akkurat som det ikke har vært nok milliarder som er sløst bort i u-hjelp fra før?

En gullalder for klimaprofitører står for døren.

Min spådom er at innen 10 år vil løgnens maske falle av og folk vil si: Hvordan kunne vi være så dumme? Men da vil skaden på miljøet og økonomien allerede være katastrofal og uopprettelig.

Gigantinvesteringene vil være bortkastet. Naturen er ødelagt over store deler av landet, og prisen for å rydde opp blir gigantisk.

Dette hysteriet er radikalernes nye kampsak. De vil igjen ramme Vesten og det kapitalistiske demokratiske samfunn.

Denne bevegelsen har et økonomisk potensial til å ødelegge Vestens økonomi og åpne alle nasjonale grenser for klimaflyktninger som vil inn i våre velferdssamfunn.

Jeg bodde en tid i 1975 i India, og da jeg ankom var det 50 varmegrader. Folk døde og jeg så selv lik langs veiene. I dag ville global oppvarming fått skylden.

Vi vil bli ansvarliggjort.

Min bestemor var født og oppvokst på Færder Fyr. Hun kunne gå på isen til Tjøme om vinteren. Dette var 50 år før industriell utslipp av CO2 hadde begynt. Altså kan ikke CO2 være grunnen til den oppvarmingen som har skjedd fra tusenårsskiftet mellom det 17. Og 18 århundre. Oppvarmingen skyldes at kloden har beveget seg ut av «Den lille istid» som frøs Londons Themsen og lærte nederlenderne å gå på skøyter.

Vi må nå snart forstå et det er naturen, ikke mennesker, som styrer temperaturen på jorden.

Det finnes ingen grunn til å tro at en temperaturøkning på noe grader vil være negativt, for jorden har hatt varmere perioder som har vært dominert av fantastisk vekst i planter og dyreliv. Hvorfor tror dere at dinosaurene var så store? Fordi mat-tilgangen under en varmere jord var så mye bedre at de kunne vokse til over 100 tonns kroppsvekt.

I romertiden var jorden flere grader varmere enn i dag. Gikk verden under?

Sannheten er at en varmere jord og mer CO2 i atmosfæren vil gi enormt økende vekst i matvareproduksjon og muligheten for å mette en stadig økende befolkning.

De snakker om karbonforurensning. Karbon, grunnstoffet C, er blitt en forurensning!

Organisk kjemi er læren om det levende liv, men det er også læren om kullstofforbindelsene.

Husker man ingenting av det vi lærte på skolen?

Kullstoff er det eneste grunnstoffet vi vet som kan være basis for levende liv.

Det er C-atomets kompleksitet som gjør at det kan knytte seg til utallige andre atomer og molekyler og grunnstoffer som gjør liv mulig.

Karbonforurensning?

CO2 eller karbondioksyd, er den viktigste gassen på jorden. Uten CO2 ville vi ikke hatt planter og ikke O2 eller oksygen. Det er selve livets gass. Hvorfor pumper gartnere CO2 inn i drivhusene? For å øke veksten! Økt CO2 i atmosfæren vil bedre matvareproduksjonen i verden.

CO2 driver ikke temperaturen, men økende vanntemperatur frigjør CO2 til atmosfæren. Menneskeskapt CO2 er ingenting mot dette.

Økende vanntemperatur kan komme av mange andre ting som for eksempel at vannstrømmene på kloden alltid har vært i forandring. At tropisk vann sakte har forandret kurs og varmer opp arktiske havområder. Derfor kan arktiske områder oppleve at nordvest- og nordøst­passasjene blir farbare uten at dette betyr en global oppvarming.

Kosmologer er klar over at det er Solen som bestemmer temperaturen på jorden, ikke mennesker. Sammenhengen mellom solens variable aktivitet og jordens klima er fullstendig dokumentert. Situasjonen akkurat nå er at solen vil gå inn i en periode med senket aktivitet og da vil temperaturen på jorden gå ned. Kanskje en ny liten istid? Da er det kanskje litt dumt å bli hysteriske for å redde klima?

Eller bygge monstervindmøller?

 

Kjøp T-skjorten «gul vest» her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂