Den danske virologen Kristian Andersen ved Scripps Resarch Institute i California skrev 31. januar til Anthony Fauci at det virket som corona-viruset var fremstilt i et laboratorium. Fem dager senere, 4. februar har han snudd 180 grader og kaller det en skrulleide. Hva skjedde i mellomtiden? Han deltok i en zoomsamtale med Fauci.

Nå vil Republikanske politikere ha svar fra Andersen. Hva skjedde? Hvorfor endret han mening?

Andersen skrev 31. januar:

The email read, in part, «The unusual features of the virus make up a really small part of the genome (<0.1%) so one has to look really closely at all the sequences to see that some of the features (potentially) look engineered,» he wrote. He admitted in the email that the research was in its early stages and his team needed more time to get a better grasp.

Den 4. februar skriver Andersen til Peter Daszak i Ecohealth Alliance noe helt annet:

«This is demonstrably not the case,» Andersen wrote to Daszak, according to the statement.

Nå vil medlem av justiskomiteen i Representantenes hus, Jim Jordan, og James Comer fra kontrollkomiteen, ha svar på hva som skjedde. Grunnen er nye spørsmål ved Faucis rolle. Bret Stephens i New York Times skriver at Fauci lyver om sin rolle.

Stephens skrev mandag at hvis viruset er laget i et laboratorium er det en megaskandale, men like stor er medienes forsøk på å drepe storyen.

Stephens began his column Monday by declaring it would be one of «the greatest scientific scandals in history» if the lab-leak theory was true, but that an «actual scandal» involving the media’s early rejection of the theory is also in play.

He took aim at the media critics who slammed Sen. Tom Cotton, R-Ark., for sharing «reasonable observations» about how the Wuhan Virology Lab could be the location of the pandemic’s origins.

Hva kan det komme av at vaksineskepsisen vokser, spør Stephens og gir selv svaret.

«Anyone wondering why so many people have become so hostile to the pronouncements of public-health officials and science journalists should draw the appropriate conclusion from this story. When lecturing the public about the dangers of misinformation, it’s best not to peddle it yourself.»

Andersen slettet tusenvis av tweetet etter at han kom i det offentlige søkelyset.

NYT’s Stephens slams media over lab-leak theory: Those panicking about ‘misinformation’ ‘peddle it’ themselves

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂