Trygve Slagsvold Vedum ankommer Senterpartiets landsmøte 2021 på Lillehammer den 4. juli 2021. Foto: Torstein Bøe / NTB.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum er klar for å innta regjerings­kontorene. Da vil han søke støtte på begge fløyer for å ta Norge i den retningen han ønsker.

Tidligere Vedum listet opp saker der avstanden mellom Sp og SV er stor. Nå forteller han nå hvem han vil samarbeide med i stedet.

I et intervju med Aftenposten peker han blant annet på innvandringspolitikken. Skal det gjøres endringer i den, vil han ha brede forlik der Høyre skal være med.

Det samme sier han om oljepolitikken. Han viser til at alle partier unntatt SV og MDG var med på forliket i fjor om en gunstig skattepakke for å stimulere til investeringer på sokkelen.

– I forskjells- og sentraliseringspolitikken vil SV være mye nærmere oss. Men i olje- og gasspolitikken ønsker SV en helt annen kurs. Vi ønsker å ha en stabilitet i næringspolitikken, sier han.

Når det gjelder innvandringspolitikk, trekker han fram forliket fra 2015 som det beste for landet.

– Jeg mener at i eventuelle justeringer i innvandringspolitikken bør også Høyre være med. Fordi det bør være stabilitet, ikke store sprell, sier Vedum.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!