Statsminister Erna Solberg (H) reiser ut på valgkampturné før stortingsvalget 2021. Her på seiltur i piratskipet Den Sorte Dame sammen med kaptein Sabeltann med kurs mot Kjuttaviga i Kristiansand den 3. juli 2021. Foto: Annika Byrde / NTB.

Trygve Slagsvold Vedum (Sp) ønsker å samarbeide med Erna Solberg og Høyre. Han mener partiene kan finne sammen i enkeltsaker, statsministeren er uenig.

Både Erna Solberg og Trygve Slagsvold Vedum har brukt helgen på hver sin valgkampturné. Solberg på Sørlandet og Vedum på Dovre. Senterpartilederen mener Høyre og Senterpartiet kan finne sammen i enkeltsaker som handler om forsvar, olje og innvandring.

Fra forsetet på en buss på strekningen E18 Arendal–Grimstad takker derimot statsministeren nei, skriver Aftenposten.

– Han må ikke tro at han kan trylle vekk det faktum at han går til valg på en støtte fra venstresiden i norsk politikk. Han må ta innover seg at han har valgt side, sier Solberg til avisa.

Hun avviser Sp-argumentene om at de to sammen kunne representert stabilitet på de tre feltene.

– Høyre er et forutsigbart parti. Vi driver ikke med det spillet som andre har gjort i denne åtteårsperioden, ved å være mot ting de før har vært for, sier statsministeren.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!