Distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland (H). Foto: Terje Bendiksby / NTB.

Det går mot valg, og det spisser seg for alvor til mellom partiene. Nå går Høyres distriktsminister til frontalangrep på Senterpartiets leder. Vedum gir svar på tiltale.

Senterpartiet har hatt et halvår preget av sterke meningsmålinger og optimisme. Ikke minst har partileder Slagsvold Vedum ført en intens kampanje mot det han mener er regjeringens sentraliseringspolitikk.

Dette faller ikke i god jord hos den som har det dedikerte ansvaret for regjeringens politikk overfor distriktene, nemlig Linda Hofstad Helleland (H).

På et møte i Bø i Telemark fyrer hun av en frisk bredside mot Senterparti-lederen. VG rapporterer:

Regjeringen er på sjarmoffensiv i distriktet – og går rett i strupen på sin største utfordrer i Bygde-Norge: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

Linda Hofstad Helleland sparer ikke på konfekten:

– Trygve har vært en propagandamaskin som kommer med enkle, retoriske merkelapper. Men det eneste innholdet han kommer med er reversering, reguleringer og subsidier, sier distriktsminister Linda Hofstad Helleland til VG.

Hun sier videre til VG at hun mener Vedum har fremstilt distriktene som om de må stå med lua i hånda som følge av regjeirngens politikk de siste åtte år. Hun fortsetter:

– I åtte år har jo han satt folk og by og land opp mot hverandre. Han har hakket løs, og svartmaler situasjonen.

Hun etterlyser politisk løsninger fra Senterpartiet:

– Men det eneste innholdet han kommer med, er reversering, reguleringer og subsidier, hevder Linda Hofstad Helleland overfor VG.

Erna Solberg er i hovedsak enig i «propagandamaskin»-utspillet fra sin minister:

– Jeg bruker ikke sånne uttrykk på andre. Men jeg synes han snart må møte til debatt om substans. En av hans hovedsaker er oppheving av et administrativt nivå, samtidig som vi har reelle utfordringer om å få folk tilbake i jobb, og å forbedre utdanningssystemet vårt, sier statsministeren til VG.

Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum kommenterer saken overfor VG:

Vedum mener Høyre selv driver med retorisk triksing og fiksing.

– De kalte sentraliseringen av politiet en «nærpolitireform», etter råd fra en First House-topp (Sigbjørn Aanes (H), tidligere statssekretær for Erna Solberg, journ.anm.) og de kalte regionreformen for en «demokratireform» samtidig som de innførte den med tvang. Så folk får vurdere selv. Men jeg er opptatt av reelle problemstillinger i reelle folks liv.

– Høyre kommer sikkert til å fortsette med nye merkelapper på meg, og det tar jeg helt med ro. Jeg er opptatt av politikken, sier Vedum.

 

Bøker både Solberg og Vedum kunne hatt nytte av å lese:  

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp Peder Jensens bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.