Trygve Slagsvold Vedum og Emilie Enger Mehl (begge Sp) har paradert for Kongen før. Her er de på vei inn til stortingsmiddagen på Slottet 25. oktober 2018. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Onsdag gikk også Emilie Enger Mehl, Stortingsrepresentant for Senterpartiet fra Hedmark, inn for at Senterpartiet bør danne regjeringen med Arbeiderpartiet, men uten SV.

– Jeg ønsker meg en regjering med Arbeiderpartiet og Senterpartiet – uten SV, så får vi se om vi får tillit i valget til å gjøre det mulig, sier Mehl til Politisk sommerkvarter i NRK.

Enger Mehl følger dermed opp Senterpartiets nestleder Ola Borten Moe, som i i slutten av juni var enda tydeligere:

– Nei, vi har ikke tenkt å sitte i regjering med SV. Vi har tenkt å sitte i regjering med Arbeiderpartiet. Det er vår plan og ambisjon som vi har kommunisert tydelig gjennom mange år nå, sa Borten Moe til NRK.

Valgkampen i gang

Så langt har utspillene fra Enger Mehl og Borten Moe ikke blitt kommentert direkte av Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum, men i et intervju med Aftenposten tidligere denne måneden åpnet han for en mindretallsregjering som også kunne hente støtte fra Høyre.

Slik vil en Vedum-regjering styre Norge (Aftenposten – betalingsmur)

Forslaget ble kontant skutt ned av statsminister Erna Solberg (H):

Trygve Slagsvold Vedum vil samarbeide. Men Erna Solberg takker nei. (Aftenposten)

Valgkampen har ennå ikke kommet ut av sommerferiemodus, men Document er kjent med at flere Senterparti-ordførere ønsker at Senterpartiet må profilere seg som et selvstendig regjeringsalternativ.

– Hver gang noen i partiledelsen sier at vi går til valg med Jonas Gahr Støre som vår statsministerkandidat, faller vi flere poeng på meningsmålingene, sier en Sp-ordfører til Document.

Også meningsmålingene ser ut til å ha tatt sommerferie, men på nettstedet Pollofpolls.no ser man at både Høyre og Arbeiderpartiet lekker til Senterpartiet.

Oversikt over de siste meningsmålingene før Stortingsvalget. Skjermdump: Pollofpolls.no

Les også:

EUs klimaplan splitter Ap og Sp

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.