Bentestova legger ingen fingre imellom i sin melding til kundene. På Facebook har de lagt ut en klar beskjed: De takker for 57 år i Oslo Sentrum og flytter til Geilo. Beslutningen er et direkte resultat av den retningen vi ser byen styres mot, skriver de.

Bentestova er ikke alene om å se denne retningen. De vil sannsynligvis ha et større kundegrunnlag på Geilo etterhvert som det stadig blir færre nordmenn i Oslo og de som blir boende kun sykler litt rundt i helgene for å drikke kaffe med likesinnede. Sentrum dør og butikkeierne tar beslutninger på et økonomisk grunnlag. Dette er realøkonomi som er vanskelig å forstå for politikere som Lan Marie Berg som dessverre styrer Oslo.

Det er triste tider for oss som har elsket byen. Vi føler at den tas fra oss uten at vi har noe vi skulle ha sagt.

Mange nordmenn som kom fra distriktene til Oslo flytter hjem til småbyer og bygder. Men hvor skal Oslofolk ta veien?

Kjøp Peder Jensens bok her!