En artikkel om boligmarkedet i Groruddalen hevder at norske par i etableringsfasen ønsker seg til Groruddalen. Det stemmer ikke med egne erfaringer.

Små leiligheter var populære boliger for unge mennesker. Relativt billige, kort vei til kollektivtransport som førte inn til sentrum og studiestedene. Utviklingen ved Groruddalens skoler, hvor de fleste har over 50 prosent minoritetsspråklige elever og enkelte har tett oppunder 100 prosent, sier vel sitt om hvor mange nordmenn som blir boende når de blir foreldre.

For en tid siden satte vi oss ned og pratet om hvor mange vi kjenner som  har flyttet det siste året. De vi kjenner som har tatt steget ut av Groruddalen er åtte par småbarnsforeldre, som tilsammen tar med seg 14 små barn ut av Oslo. Det ser ut som om ingen vil være sistemann til å forlate skuta.

Min lille anekdote tatt i betrakting, så er det med noe undring at en artikkel om boligmarkedet i Groruddalen leses. Er det en myte at etnisk-norske flytter fra Groruddalen, eller er det fakta?

Han forteller at det var veldig mange unge par i etableringsfasen innom på visningen. Høye boligpriser i resten av Oslo gjør også at myten om at etnisk norske og ressurssterke som flytter fra Groruddalen begynner å slå sprekker.

– Ja, det kan man si. Det er stor tilflyttning inn. Men det tror jeg er et oslofenomen. Alle vil bo i byen, sier Wahid.

http://dittoslo.no/forbruker/bolig-og-interi%C3%B8r/unge-par-soker-til-ammerud-1.7385045