Vi vil aldri klare å stanse migrasjonen, sa EUs migrasjons­kommissær Dimitris Avramopoulos i 2017. For unionen er migrasjon er fenomen som kun kan administreres, ikke styres. I lys av en slik resignasjon på europeiske befolkningers motvillige vegne er det kanskje logisk at EU-kommisjonen illustrerer en Instagram-post påført emneknaggen #NextGenerationEU med dette bildet. Man skal venne seg til at det er slik mange vil se ut i Europa heretter. Særlig konsekvent er det imidlertid ikke når den som måtte driste seg til å si at det pågår en befolknings­utskiftning, anklages for å spre farlige konspirasjons­teorier. Med mindre, selvsagt, man mener at de som bor i USA i dag, er indianere som har innvandret fra Europa, Afrika og Asia. Omtrent der er kvaliteten på dagens offisielle tenkning. Foto: Xavier Lejeune / EU-kommisjonens audiovisuelle tjeneste / © Den europeiske union 2020

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.