Noe av det mest fascinerende er de mange spennende menneskene jeg oppdager på video. Hvis det er en parallelitet mellom den politiske galskapen i USA og Europa – med USA desidert i front – gjelder det også for motstanden.

Jeg hadde gleden av å oppdage Rod Dreher, en kjent kristen konservativ som har en bred produksjon bak seg og nå har skrevet en bok om det totalitære som er på vei i USA.

Dreher kom til å snakke med en bekjent som vokste opp i den gamle Østblokken. Vedkommende fortalte at det som skjer i USA minner sterkt om det hun opplevde i sin barndom i det kommunistiske Ungarn. -Det samme holder på å skje her, sa hun. -Og dere forstår det ikke.

Jo, vi forstår det. Vi kjenner lusa på gangen. Vi husker ensrettingen, intoleransen og den aggressive selvrettferdigheten fra vår ungdom. Nå er den tilbake og nå er det ikke bare studentradikalere, nå gjelder det den politiske, akademiske, økonomiske, teknologiske, kulturelle og mediale eliten som pusher det samme narrativet. De har allerede lyktes hjernevaske en stor del av befolkningen.

En annen del ser hva som foregår, ser de holder på å miste nasjonen og stritter imot.

Dessverre er vår egen elite i Europa på feil side. Derav vår store oppgave.

Les også

-
-
-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂