Torsdag kveld kl. 21.00 iverksatte Frankrike full lockdown. Det var kaotiske tilstander i timene før, da franskmenn gjorde alt de kunne for å komme seg ut av Paris i tide. Bilkøene var endeløse og togstasjonene stappfulle. Pariserne har forrige lockdown i friskt minne, og nå vil de ut av hovedstaden.

De drakoniske nye restriksjonene som den franske regjeringen nå har innført, forventes å vare helt frem til 1. desember. Alle som forlater hjemmet, vil måtte ha papirer på at de har godkjent grunn til å bevege seg utendørs og være forberedt på å vise disse til politiet om nødvendig.

På torsdag kveld oppsto det spontane demonstrasjoner mot lockdown. Liberté! liberté! ropes det i gatene.

«Travaille, consomme, et ferme ta gueule!» roper demonstrantene. «Arbeid, forbruk og hold kjeft!». «Et tout le monde déteste le confinement». «Og alle hater nedstengningen!» roper andre i kor.

Daily Mail

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.